 |
באוסטרליה יש סדר בשעות היממה: שמונה שעות מוקדשות לעבודה, שמונה שעות לשינה ושמונה שעות של פנאי (שרובן מתמלאות, דרך אגב, בצריכת בירה.( אנחנו פה מנסים לעבוד כמה שיותר, ישנים כמה שפחות ובשאר הזמן מסמנים V ברשימת מקומות הבילוי הרבים שפורחים לנו על כל צעד ושעל.
גם בנושא הפאבים, הניסיון הוא לדמות לעולם הגדול, דהיינו, להביא אותו אלינו. בשנים האחרונות ניכרת מגמה ברורה של פתיחת פאבים המבוססים על המקובל במדינות שונות. החל בעיצוב החלל, דרך תפריטי המזון והמשקאות וכלה במוזיקה.
הנה סיפור: בעל רשת ניו
יורקית המונה 14 ברים-מסעדות, ביקר לפני זמן מה בארץ ונדהם מהעושר שאגף הברים שלנו מציע. הוא מצא את יובל בראשי, לשעבר מנהל הבר "משמש" התל-אביבי והזוכה בתחרות הברמנים של השנה שעברה, והזמין אותו לניו יורק כדי להדריך את הברמנים שלו ולמקצע את תפריטי הקוקטיילים. יובל ייסד בארץ חברה להקמת ולבניית קונספט והדרכה בברים, בבתי קפה ובמסעדות שנקראת ."Total" בניו יורק, דרך אגב, הדביקו לו את התואר "מיקסולוג".
ולענייננו: יצאתי לחפש את חו"ל בפאבים ובברים-מסעדות שלנו, בעיקר בתל-אביב, והרי המסקנות ועיקרן תחילה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
גרוזיה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
במתחם לילינבלום הומה הבר-מסעדה הגרוזיני ננוצ'קה, בסגנון הצארים שלפני המהפכה הרוסית. התפריט מושתת על טהרת מאכלי גרוזיה, ועל הבר אפשר למצוא הרבה וודקות ובחרובקה מצ'כיה הקרובה. המוזיקה השמחה המתנגנת במקום משלימה את האווירה הכללית. המקום מרוהט בכורסאות מרופדות מאסיביות בתוספת כלי פורצלן מעוטרים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
צילום: מתוך האתר
|
|
 |
 |
 |
 |
|
אירלנד
|
 |
|
 |
 |
 |
|
פאבים יפהפיים יובאו לארץ בשלמות מאירלנד. מולי בלומ'ס התל-אביבי התחיל את הטרנד, דבלין ברחובות העמיק את התופעה, טמפל בר בהרצליה המשיך ויש ועוד. הבר היחיד שנבנה פה לפי סגנון אירי הוא מרפי'ס, במתחם המרינה בהרצליה, ובו פינות ישיבה אינטימיות עם כורסאות ויקטוריאניות כבדות ושולחנות קפה.
כמו בשאר הפאבים האיריים, גם התפריט שלו מבוסס על מאכלים איריים שהותאמו לחיך הישראלי. הדגש על הבר ניתן לבירות איריות, לוויסקי אירי וסקוטי ולמוזיקה אירית. מדי שבוע מתקיימות הופעות חיות של להקה, ששרה, כן, שירים איריים. מאפיין אירי נוסף שיש לרוב הפאבים האלה הוא שהם פתוחים החל משעות הצהריים, כיאה לפאבים בכור מחצבתם.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ספרד
|
 |
|
 |
 |
 |
|
הסנונית הראשונה היתה אלי אולי ברחוב ברנר, שחיבר בר ומסעדה לכדי בר-טאפאס ספרדי. כאן יש תפריט משתנה לפי העונות המוגדר כספרדי עילי. תפריט הבר מונה כ25- מנות טאפאסים שונות, המוגשות בקסואלות (כלי חרס ספרדיים,( ומבחר יינות גדול מאוד מספרד.
טפאו ברחוב הארבעה, מציע ג'אז לטיני ותפריט בספרדית. עיצוב יפהפה המושפע מיצירותיו של גאודי, ארוחות טאפאסים לא יקרות ופאיות למיניהן. לאחרונה נפתח גם ברצלונה טאפאס בר ברחוב בוגרשוב בעיר, ובו אווירה קלילה, תפריט טאפאסים המשתדרג כל ערב, פאיות מסוגים שונים ותפריט קוקטייל חדש כל לילה החל מחצות. כמובן שבכולם מגישים סנגרייה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
גספאצ'ו של ברצלונה טאפאס בר. צילום: יחסי ציבור
|
|
 |
 |
 |
 |
|
צרפת
|
 |
|
 |
 |
 |
|
את פריז אפשר לחוש בבראסרי - ביסטרובר-מסעדה בסגנון צרפתי מול כיכר רבין. העיצוב מזכיר את הברים הפריזאיים והאוכל המוגש במקצועיות נוגע בסגנון הצרפתי. על הבר יש מגוון אלכוהול גם משאר העולם.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
איטליה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
זו חוגגת אצלנו בעיקר במסעדות. לאחרונה נפתח מקום חדש בנמל תל-אביב, ארמדה, המציע אווירה ים תיכונית עם תפריט משופע בנגיעות מהמטבח האיטלקי. השף התמחה במטבח הטוסקאני הקלאסי ומציע מנות עם הרבה שמן זית, עשבי תיבול ושום. ברוסקטות, קרוסטיני, רביולי, פפדרלה ועוד. במתחם הלאונג' החיצוני הנושק לים אפשר ליהנות מהבריזה שלנו, ועל הבר - מתפריט קוקטיילים ייחודי.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ארה"ב
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המשמש בתל-אביב הוא פאב המעוצב בסגנון אמריקני: האווירה, המוזיקה ותרבות הקוקטיילים, בשילוב מקצועיות לונדונית. הדיקסי הוותיק שברחוב תוצרת הארץ בעיר נראה במבט ראשון כדלי אמריקני מפואר. בתפריט מככבים ההמבורגרים, ובבוקר אפשר להתמלא עם פנקייקס ואגס בנדיקט.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
קוקטייל של משמש. צילום: יחסי ציבור
|
|
 |
 |
 |
 |
|
המזרח הרחוק
|
 |
|
 |
 |
 |
|
האיסט בעל המטבח האסיאתי, שוכן ברחוב השרון ומעוצב באדום, זהב, נרות ופסלי בודהה, ומזכיר מקדשים במזרח הרחוק. יש בו שולחנות נמוכים ותפריט שנבנה בהשראת מאכלי רחוב אסיאתיים ומורכב ממנות שניתן לאכול בידיים או עם צ'ופסטיקס. יש ארוחת טעימות יפנית-אינדונזית ומנות כמו מרק דלעת אינדונזי, טמפורה יפנית, סמוסה הודית ורולים סיניים. על הבר מגישים בירות יפניות וקוקטיילים מצ'ויה, שיכר שזיפים יפני, כשברקע מתנגנים טונים בין מוזיקת לאונג' לבין אמביאנט אוריינטלי.
ברחוב שוקן נפתח 24 רופי, שהוא הכי קרוב לחוויית הודו. כאן יושבים על מרבצי כריות, מזרנים ופוטונים, ואפשר גם לעלות לגג. מוזיקה מהמזרח הרחוק מעמיקה את אווירת השאנטי, והתפריט הקבוע עולה 24 שקל למנה. טבח הודי מכין גרסה מתחלפת לטאלי (ארוחה הודית מסורתית) זולה ומשביעה עם אורז, סאבג,' דאל (מרק עדשים,( ג'פטי (פיתה הודית) ויוגורט, להוריד את החריפות של האוכל. לשתות יש בירה מהודו שנקראת קינג פישר, צ'אי עם וודקה וערק שקדים ונענע.
העולם כבר פה רבותיי. לא צריך כרטיס טיסה, מקסימום כרטיס לאוטובוס. |  |  |  |  | |
|