ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
"אלי אולי" נסגרת
אחרי שמונה שנים מגיעה לסוף דרכה המסעדה שהביאה לישראל את בשורת המטבח הספרדי
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
18/8/2004 13:02
אחרי שמונה שנות פעילות תיסגר בסוכות מסעדת "אלי אולי" התל אביבית. הסיבה: צו סגירה שהוצא למקום מטעם עריית תל אביב. האיום בסגירה על המקום אינו חדש - כבר לפני כשנתיים החלה העירייה בהליכים כנגד המסעדה.
 
אנטוניו מנסה, השף ובעלי המקום, היה זה שהביא לארץ את בשורת הטאפאס, טרנד שכובש כיום את ישראל בסערה: אצלו אכלו לראשונה רבים פאייה או חמון, לגמו יינות ספרדיים ונחשפו לקונספציה של מנסה, ששילבה מטבח ספרדי עם התכווננות עדינה לחיך הישראלי. התוצאה: במשך תקופה ארוכה היווה המקום לוקיישן פופולארי, במיוחד עבור ברנז'ת התקשורת והאמנות המקומית. למרות שבתקופה האחרונה נס במשהו ליחו של המקום, הוא עדיין שמח, ומעניק תמורה קולינרית הוגנת.
 
את תגובתו של מנסה, העובד בימים אלו על מספר פרוייקטים, ביניהם ספר טאפאסים ותפריט הבר של "ג'ואיש פרינסס", מקום חדש ברחוב יהודה הלוי בעיר, לא ניתן היה להשיג. עם זאת, מקורביו מסרו כי הוא בטוח שהסגירה היא רק פתח למיזמים טובים יותר, וכי מנסה כבר החל בחיפוש אחר לוקיישן אחר למסעדה.

ומילה לגבי העתיד: לרגל הסגירה מתכננים ב"אלי אולי" לפצוח בליין ארוחות פרידה, שיכללו 12 טאפאסים ושלושה שפים מובילים. ב-30.8 יתארח אצל מנסה ארז קומורובסקי (ל"לחם ארז"); ב-5.9 תבשל מיקה (ל"מיקה"); וב-7.9, איתמר דווידוב (אקס "פיטנגו" המיתולוגית, כיום ב"מרכז הקולינרי המקסיקני").
 
הארוחה האחרונה של מנסה סולו תתקיים ביום ראשון, 12.9. מחיר הארוחות: 188 ש"ח.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...