ראשי > סטייליסימו > הורות > כתבה
בארכיון האתר
א-ווי-רון
יציאה למסעדה עם ילדים קטנים לא חייבת להגמר בשולחנות הפוכים. רון לוין מגיש מדריך למסעדות עם סבלנות
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
רון לוין
יום שלישי אחר-הצהריים. את תקועה בבית עם הילד, וחברה מתקשרת לשאול אותך אם בא לך להיפגש לקפה. למצוא מעכשיו-לעכשיו בייביסיטר לשעה וחצי זו משימה כמעט בלתי אפשרית. בלית-ברירה את מחליטה להפוך את הבילוי לפרויקט, ואחרי ההכנה המדוקדקת של הקיטבג שכוללת הכנסת במבה, ביסקוויטים, שתי בובות, חיתולים, ספר, בגדים להחלפה, קרם ומגבונים להחלפה, את יוצאת למסע הישרדות מול קהל עוין במיוחד.
 
בזמן שאת יושבת בכוננות-על כדי למנוע כל נזק שהילד הקטן מתכנן לעשות בחלל בית-הקפה, את מנסה לנהל שיחה שלווה עם החברה. עין אחת על הילד ועין שנייה בוחנת את מבטי הנאצה מצד שאר יושבי הקפה, ובמיוחד מצד צוות המקום. הילד מתחיל לצרוח בחדווה, והשולחן ממול מעיר לך בעדינות. את יוצאת החוצה, גוררת את הילד שמצדו מתחיל בצרחות אימה,
החברה משלמת על הקפה ואת חוזרת הביתה הרוסה, רעבה ומדוכדכת. אז מה החלום שלכם כשאתם יוצאים עם הילדים לבילוי במסעדה או בבית-קפה?
 
בסקר שנערך במרכז דיאדה, בית מלידה להורים וילדים, ענו כל הנשאלים כי הם היו רוצים לראות במסעדה תפריט לילדים ולמבוגרים שלא כולל ג' אנק-פוד, אבל שיהיו בו גם מנות צמחוניות; שבמטבח יידעו שמסוכן לתת לילדים קטנים שקדים או אגוזים ושהסלט צריך להיות חתוך גדול כדי שהפעוט יוכל להחזיק אותו ביד; שיהיו שעשועים לילדים כדי לתת להם תעסוקה; שהרצפה תהיה נקייה ושיהיה מרחב התרוצצות מוגן; שהמנות לא יהיו גדולות כדי שלא יישאר אוכל ושלא יהיה יקר מדי; שיהיה מספיק מרחב ומקום לעגלות עם סידור ישיבה מתאים לילדים, כולל אפשרות הנקה; והעיקר, שהשירות יהיה ידידותי לילדים ולהורים.
שהפירה לא ייגע בסלט!
רישמו לפניכם את המקום הבא: מסעדת דיאדה בתל-אביב היא המקום שבו מתגשם החלום להורים ולילדים. "כשהולכים עם הילדים למסעדות מישהו תמיד היה חייב להתפשר", אומרת פולינה שטרןשלמה, מנהלת השיווק של המרכז, שיש לו גם סניף צפוני בפרדס-חנה. "זה או שהילד ייצא מסופק או ההורים, ובדרך כלל ההורים מתפשרים עם הסביבה של הילדים. חשבנו על מקום שאף אחד לא צריך להתפשר בו. מקום שאפשר ליצור חוויה טובה ומשפחתית, שבה גם ההורים וגם הילדים ירגישו טוב, ושזו לא תהיה חוויה חד-פעמית".
 
אז מה יש במסעדה האולטימטיבית להורים וילדים? נתחיל בתפריט הילדים, שבו ניתן למצוא מנות כמו שניצל עוף, המוגש חתוך לרצועות לצד תוספת וירקות חתוכים במחיר של 17 שקל. קערת דגני בוקר בחלב תעלה 12 שקל, וכך גם קלח תירס או ביצה, המוגשת עם גבינה לבחירה וירקות. התפריט למבוגרים לא נופל מערכו של תפריט כזה במסעדות אחרות, וניתן גם להזמין את "הארוחה המשפחתית", ובמחיר 50 שקל להורה ולילד ליהנות מארוחת ערב משותפת.
 
העיצוב של מסעדת דיאדה שנעשה בידי מנדי גוטמן, הפך את המסעדה למקום רצוי גם למבוגרים, שלא נאלצים לבהות בקירות עמוסי מיקי מאוס. רמת הביטחון במסעדה מותאמת לילדים, ולא תמצאו בה שקעים נוחים לדחיפת אצבעות או פינות חדות של שולחנות. הרווחים הגדולים בין השולחנות מאפשרים מעבר לילדים ומקום לעגלות. כל הכלים של הארוחות לילדים אינם שבירים, אבל גם לא חד-פעמיים, והם בהחלט נוחים. המחשבה על הילדים האוכלים השפיעה עמוקות גם על עיצוב הצלחת, שמורכבת למעשה מארבע צלחות שמחוברות כמו זחל.
 
 "ילדים לא אוהבים שהאוכל מעורבב", הסבירו לנו. כמו במסדר צבאי מונחים הפירה לחוד, השניצל לחוד והירקות לחוד. המנות מגיעות בגודל הגיוני לילד, והמחיר כאמור אינו יקר. אפילו השוקו מגיע פושר. "היחס של הצוות לילדים הוא בדיוק כמו לכל לקוח אחר", מסבירה שטרן-שלמה. "אין פה צוות הווי ובידור, אבל יש פה יחס אוהב לילדים. לתינוקות יש מזרן זחילה ליד השולחן, והאמא לא צריכה לדאוג שהתינוק לא יזחל על הרצפה. יש גם נוהל מיניקות, שכולל כיסא עם משענת נוחה וכוס מים, שהופך את חוויית ההנקה, בעיקר כשמדובר במקום ציבורי, לנסבלת.
אם לא תאכל - יבוא גדי
אבל דיאדה היא מקום נדיר בנוף הישראלי. מסקירה כללית של ענף המסעדנות עולה כי פרט למסעדות ג' אנק-פוד, שבהן ארוחות הילדים מורכבות מהמבורגר, צ'יפס וקולה עם עוד כמה הפתעות במחיר יקר, אין מסעדות שמתמחות בתפריטי ילדים. בכל הסטקיות ומסעדות הפועלים ניתן לקבל מנות מוקטנות במחיר שווה ערך, אך תפריט מדויק לילדים עם התייחסות לרצונם לא נמצא. ובכל זאת, המנה השלטת במסעדות הכלליות היא ספגטי בולונז או שניצל ונקניקיות.
 
חלק מהמסעדות הללו מוזיל את מחיר המנות בכ-50 אחוז מהמחיר הסטנדרטי, אבל ברובן יעדיפו (מבלי לומר זאת באופן גלוי) שבכלל לא תגיעו עם ילדים. ויש גם מקומות אחרים, מעט, אבל יש. בית אנה טיכו בירושלים, למשל, שהוא אחד המקומות המופלאים ביותר בעיר. פרט לאזור הפנימי, שמיועד לתערוכות, בית הקפה-מסעדה שפתוח בשעות היום והערב רכש לעצמו מוניטין רב בשל איכות האוכל. אמנם אין במקום תפריט ילדים, אבל הפלוס הגדול שמושך משפחות למקום הוא הגן שבתוכו נמצא בית הקפה-מסעדה. הגן התחום והסגור הופך לגן-עדן לילדים, שיכולים להשתעשע בו בזמן שההורים אוכלים בשקט וברוגע. הילדים יכולים לקפוץ מדי פעם ולזנב איזה ביס, ואז להמשיך בריצות מאחורי הספסלים. בתל-אביב יש כמה מסעדות ביתיות שמתמחות בהגשת אוכל בריא לילדים, שיכול להרגיע כל אם עברייה.
איך לא חשבו על זה קודם?
במסעדת "מנשייה" בנווה-צדק, שמתמחה בתבשילי פתילייה, מחיר ארוחת הילדים עומד על 33 שקל עם אפשרות בחירה בין שניצלונים, נקניקיות, כנפיים, פסטה או קבבונים עם סלט, ירקות מבושלים או פירה. בבר האירי "Temple Bar" שבסינמה-סיטי בגלילות (מקום בו הילדים יכולים לחגוג במשך שעות) תעלה עסקית לילדים 34 שקל, והיא תורכב משניצל, נקניקיות או המבורגר עם תוספת, שתייה קלה וכדור גלידה לקינוח. לקראת הסוף נתקלנו בסידור מבריק, שגרם לנו להרים גבה בפליאה ולומר: איך לא חשבו על זה קודם? נילי וגדי, זוג נשוי בשנות הארבעים לחייהם, מקבלים מדי צהריים את ילדי השכונה שמגיעים מבית-הספר (גם במהלך חופשת הקיץ) ומגישים להם ארוחה חמה.
 
ההורים, שעובדים בשעות אלו, ישלמו בסוף החודש את מחיר הארוחות. המטבח של נילי וגדי, שנמצא ברחוב השל"ה בצפון תל-אביב, מעוצב באופן פשוט, השמירה על הניקיון ניכרת מכל עבר, והאוכל שמתבשל בסירים מעלה ניחוח מגרה במיוחד. מנה רגילה של בשר, שלוש תוספות וסלט עולה אצל גדי ונילי כ-30 שקל . מנת הבשר גדולה, ולכן מציעים במטבח מנה מוקטנת של הבשר (התוספות נשארות באותו גודל) במחיר של 25 שקל. בונוס מיוחד: גדי מפקח מקרוב שהילדים גומרים את כל האוכל בצלחת.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

הורות
שייקספיר בג'ימבורי: חייו של ילד מחונן  
אחות מיותרת  
עם העצמאות של הילד – בא הביטחון  
עוד...