 |
/images/archive/gallery/158/154.jpg סלט עוף ואטריות ברוטב אבטיח.
צילום: קוקו  |
|
|
מה לסחוט לתוך הסלט, במה אפשר להחליף את הבשר הטחון, ובאיזה שמן לטגן - אם בכלל? |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
השף שי עשהאל 29/8/2004 9:43 |
|
|
|
|
 |
1. מומלץ לא להשתמש באבקות מרק אינסטנט לתיבול תבשילים. במקומן, כדאי להעשיר את התבשילים בירקות, בשר ותבלינים מהטבע.
2. מומלץ להמנע משתיית משקאות מוגזים. במקומם ניתן להכין בבית משקאות על בסיס פירות (ליפתן) או תה צמחים קר.
3. בפעם הבאה שתרצו לטגן שניצלים, קציצות או חצילים - נסו לצלות אותם בתנור עם מעט
שמן במקום. כך פחות שמן ייספג במאכל.
4. נסו פעם להחליף את הבשר הטחון שבקציצות - בירקות קצוצים. תגלו שבעבור יותר ויטמינים וערך תזונתי עשיר יותר, הקציצה תשביע באותה המידה.
5. בכל פעם שצולים או מבשלים ירקות מומלץ לקצר כמה שיותר את זמן ההכנה - על מנת לשמור כמה שיותר על הטעם ועל הערך התזונתי.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
תבשיל קישואים. לקצר את זמן ההכנה. צילום: רובי קסטרו
|
|
 |
 |
 |
 |
|
לסחוט עגבניה לסלט
|
 |
|
 |
 |
 |
|
6. שמן - מעבר לשמנים בכבישה קרה ושמני טעם (שמן שומשום, שמן אגוזים, שמן גרעיני חמניות ועוד) רצוי להשתמש בבישול בשמן קנולה או שמן זית בלבד. בניגוד הדעה הרווחת, ניתן בהחלט לטגן בעזרת שמן זית, אך חשוב לדעת כיצד לעשות זאת נכון. לטיגון סופגניות למשל, הוא אינו מתאים וכן לא לטיגון בטמפרטורה גבוהה מדי. 7. חשוב להוסיף כמה שיותר סיבים תזונתיים וסויה לתפריט הביתי. אנו זקוקים ל-5 גרם סיבים תזונתיים ליום - שהם כפית אחת. 8. סויה: ניתן לבשל מאכלים על טהרת הסויה או כאלו המתבשלים בתוספת לסויה. לדוגמא: ספגטי בולונז - רצוי לערבב חצי מהכמות בשר טחון וחצי סויה. 9. סלט ירקות - מומלץ להוסיף כף נבט חיטה או סובין, הרבה שמן זית ולימון וכן, לסחוט עגבניה (!) שלמה לתוכו. העגבניה מוסיפה לסלט נוזלים וכמובן טעם. 10. מרק - על מנת להסמיך מרק (מתאים במיוחד לחורף), מוסיפים לו קווקר, נבט חיטה, סובין וירקות טחונים (קישואים למשל).
שי עשהאל הוא שף חברת הקייטרינג "מבשלים חוויה - מופעי בישול" |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|