ראשי > סטייליסימו > ביקורת מסעדות
בארכיון האתר
בירנבאום היה אוהב את זה. גם מנדלבאום, מן הסתם
העסקית במסעדת "מוזס" התבררה כדיל משתלם ומוקפד, למעט המבחר הדל בתפריט
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
נורית דנגוט-גפן
31/8/2004 11:33
המלצות הגולשים
באתר המסעדות
רסט הן תמיד תזכורת טובה לסובייקטיביות של החיך. אותו המבורגר שמהגג אחד מכנה אותו "אולטימטיבי", הופך בפי סועד אחר ל"סביר" בלבד, אבל תרשו לי שלא להסכים - ובגדול - עם הגולש ניר, שטוען כי מנדלבאום מתהפך בקברו. לא מנדלבאום ולא בירנבאום, ולעניות דעתי, שניהם גאים מאוד בנצר "מוזס" שצמח על חורבותיהם באותו מיקום. ולא בלי סיבה. הארוחה העסקית בדיינר האמריקני הזה בהחלט נותנת תמורה טובה לכסף, וההקפדה מורגשת בכל פרט ופרט שיוצא מהמטבח.
 
הזמנו שולחן ל-3, וטוב עשינו - כי המקום היה די מפוצץ. טוב עשינו גם כשביררנו בטלפון על המלצות החניה באזור הבלתי-נסבל של רוטשילד/יבנה, והצ'תפרנו: "יש לנו שירות חניה", אמרה העלמה (בעצם היא אמרה "יש לנו Valet Parking"). "בתשלום?", שאלנו. "לא", השיבה , "למעט אם אתם רוצים לתת טיפ", סיכמה . התברר שרצינו גם רצינו לתת תשר, כי השירות הזה בשעת צהריים לוהטת של אוגוסט תל-אביבי שווה כל שקל. ואם יורשה לי לצטט את אחד הסועדים שעימי, "רק להיכנס למכונית אחרי שמישהו הדליק עבורך את המזגן למספר דקות - שווה את זה".
 
בחרנו ארוחה אחת מבוססת המבורגר, המכונה כאן ארט-בורגר, שהקנתה גם זכות למשקה קר, לסלט מוזס קלאסי קטן למנה ראשונה, ולתוספת של שבבי בצל, שהם הגרסה המוזסית לחלה של טבעות בצל מטוגנות בבלילה. כל זה תמורת 45 שקלים, ושלושת הטועמים הסכימו שההמבורגר היה בהחלט יצירת ארט (אמנות). כשנחתה על שולחננו צלוחית קטנה עם תוספת של מיונז עבור ההמבורגריסט, שלחנו לעברה מזלגות חקרניים. קנוי או מתוצרת בית? מצמוץ שפתיים אחד הוכיח שגם במחלקה הזו לא חוסכים כאן. הכל מוקפד, כבר אמרנו.
 
סלט קיסר עם עוף במוזס. לא נדגם הפעם, אבל עדיין טעים
חיוביות מתפרצת
ארוחה נוספת היתה ממסלול ה-59 שקל, ותמורתם קיבלנו סלט בריאות למנה ראשונה, מנת כבד עוף לעיקרית, ומשקה קל. הסלט הורכב מסלסולי כרוב אדום, נבטי אלפלפה, מלפפונים (שבאלגנטיות והקפדה הוסר מהם המרכז הגרעיני), והוא תובל ברוטב וינגרט עגבניות ונגיעות ג'ינג'ר, ועוטר בפירורי אגוזים קלויים. הכל היה טרי-טרי, פריך וטעים. כבד העוף (שהובטח לנו כי יטוגן על פלטה בלי הרבה שמן) אכן הגיע ורדרד כמתבקש, רך ועסיסי, כשהוא מלווה בבצל - גם הוא מתבקש, ובאמת לא שמן - וקוביות תפוח-אדמה צלויות. כל זה הוגש עם עלי רוקט טריים, ועורר בנו גלים של חיוביות מתפרצת.
 
כדי להשלים את קשת האופציות, הזמין הסועד השלישי את סטייק האנטרקוט - כלומר, מסלול ה-59 בתוספת של 14 שקלים. למנה ראשונה הוא בחר "באבא שרימפס" על שיפוד, שהיו עסיסיים, ממש כמו האנטרקוט שאחריהם. זה קיבל ליווי צמוד של פירה צ'ילי וחמאת צ'ימיצ'ורי נשכנית.
 
אהבנו גם את הפלייסמטס העליזים, שעל כל אחד מהם הדפס צבעוני אחר, ובמיוחד את זה עם פני החתול המחייך - הלוגו של המקום, המככב גם על גב חולצות הטי של העובדים. אז מה לא אהבנו? רק דבר אחד: את המבחר המצומצם. זה בהחלט מקום שהיינו רוצים לחזור אליו שוב ושוב, אבל קשת ההיצע לא ממש מזמינה. חבל.

מוזס. רוטשילד 35, תל-אביב. טל': 03-5664949
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

ביקורת מסעדות
בר אקטיבי  
איי, כרמלה: ביקורת מסעדה  
געגועים לנפולי: ביקורת פיצריות  
עוד...