 |
/images/archive/gallery/115/957.jpg בקבוק יין של רקנאטי.
צילום: יחסי ציבור  |
|
10 טיפים לבחירה והגשת יין |
|
איזה כוסות לבחור, מאיזה בקבוקים להיזהר ובאיזה טמפרטורה יש להגיש את היין |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
איתי בחור 5/9/2004 18:16 |
|
|
|
|
 |
1. כדאי להחזיק במלאי 2-3 בקבוקי יין, וזאת כדי להמנע ממקרה שבו בקבוק מסויים לא מתאים לאירוע, התגלה חלילה בקבוק מקולקל והכי חשוב, כדי שהיין לא ייגמר באמצע הארוע (ממש לא נעים שהערב מתפתח והיין נגמר).
2. הכוסות הטובות ביותר גם ליין לבן וגם ליין אדום הן גדולות, לא עבות, ועם שפה עדינה.
3. עדיף לאוורר את היין בכוס ולא בדיקנטר (כד לאוורור יין). ממלאים יין בכוס בכמות של חמישית מהנפח שלה, ומאווררים את היין בתוכה בתנועות סיבוביות.
4. יש בעולם מעט יינות שטובים לשתיה אחרי הרבה שנים. יינות ישנים טובים בדרך-כלל לאספנות, לא לשתיה.
5. רוב היינות הלבנים טובים לשתיה כשהם בני שנה-שנה וחצי, לא יותר. אורך החיים של רוב היינות האדומים נע בין שנתיים לארבע שנים.
6. ככל שיין לבן שקוף יותר, הוא צעיר יותר וטוב יותר לשתיה. ככל שהיין מתבגר הוא נעשה צהבהב ופחות טוב לשתיה. כדאי לקנות יין לבן בבקבוקים שקופים - בלי הסתרות.
7. ליין אדום שלא יושן בחבית עץ אלון יש טעם וריח מובהקים של ענבים, והוא טוב לשתיה בטווח של שנה-שנתיים מתאריך ייצורו. יין אדום שיושן בחבית עץ אלון סופג טעם וריח של עץ, שעלולים להשתלט על הטעם של הענבים, והוא טוב לשתיה בטווח שבין שנתיים עד ארבע שנים מתאריך ייצורו.
8. יין לבן כדאי להגיש קר מאוד. יין אדום כדאי לקרר חצי שעה לפני השתיה, הטמפרטורה הטובה ביותר להגשת יין אדום היא 15-16 מעלות.
9. כאשר הבקבוק סגור והפקק רטוב בצדו העליון, סביר להניח שהיין מקולקל - לא לקנות בקבוק יין כזה.
10. עדיף לגמור בקבוק יין ביום שפותחים אותו. אם נשאר יין בבקבוק, צריך לסגור אותו מחדש ולשמור במקרר, רצוי לא יותר מיום יומיים. איתי בחור הוא מגיש התוכנית "שיחות יין" בערוץ טבע הדברים
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|