 |
מדי שנה מתגלות צנצנות דבש מזויפות, בעיקר בשווקים ובחנויות קטנות, כך מוסר מכון התקנים. דבש מזויף הוא מוצר תעשייתי עשוי סוכרים, קרמל וצבעי מאכל והוא נעדר סגולות רפואיות המצויות בדבש האמיתי. ניתן לזהות דבש מזויף בעיקר על-פי מחירו הנמוך באופן מיוחד ממחירי השוק, או על-ידי היעדר פרטים מזהים של יצרן מוכר על גבי התווית. תו תקן לדבש הוענק השנה על-ידי מכון התקנים הישראלי למכוורות יד מרדכי, והוא מצטרף למגדלי דבורים עמק חפר, שקיבלה בשנה שעברה אישור לסמן את הדבש שהיא מייצרת כבעל תו תקן.
דבש בעל תו תקן נמצא בפיקוח שוטף של מכון התקנים והוא עובר בדיקות מקיפות במעבדות מכון התקנים המוודאות כי מדובר בדבש טבעי, ללא תוספות סוכרים ותוספות מלאכותיות אחרות. כמו כן מוודאים כי הדבש נאגר על-ידי הדבורים מצוף הפרחים ולא נעשו בו שינויים בתהליך האריזה העלולים לפגוע באיכותו.
בדיקות הדבש כוללות בדיקת תכולת המים בדבש, בדיקות סוכרים, חומציות שיכולה להעיד על תסיסה, תכולה של מינרלים ועוד.
|
 |
 |
 |
 |
|
|