ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
נשנושי מסעדנות
מהדורה מיוחדת לראש השנה. מה מציעות "NG", "פסטיס", "בליני", ברקרולה" ואחרות
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
13/9/2004 15:13
NG
ב-NG בנה השף אופיר ג'ובאני ארוחת חג המשלבת בין בשר לבין הברכות המסורתיות של החג. בתפריט: פרחי קרפצ'יו פילה ברוטב בלסמי שחור, נתח פורטרהאוס במשקל 1.2 ק"ג בליווי פירה דלעת ופרסה פריכה, לוביה ומנגולד בשום ושמן זית ולקינוח פאי תפוחים, דבש וקינמון בקרם וניל אפוי, בליווי גראפה דבש. הארוחה מוגשת ביום ה', 16.9 במשך כל היום, ומחירה 150 שקל לסועד. בנוסף, מציעים ב-NG לכבוד החג קוקטייל תפוח בדבש וגראפה דבש וסיידר למשך כל ימי החג. בערב החג, 15.9 המסעדה סגורה.

NG אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב טלפון: 03-5167888
מצפה הימים
במסעדת מלון מצפה הימים יקבלו את השנה החדשה בקוקטייל חגיגי על המרפסת. בהמשך תוגש ארוחת חג מגוונת, שתכלול שני סוגי דגים ומגוון מנות עם דבש, ויין של יקבי רמת הגולן יחולק לאורחים. לאחר הארוחה יתקיים במקום מופע שירי ארץ ישראל.
Lavan
ב-Lavan מקבלים את השנה החדשה בחגיגת קוקטיילים על בסיס שמפניה ו-וודקה, בשילוב חומרי הגלם האופיינים לחג,  כרימונים, תפוחים ודבש. בתפריט: קיר רויאל עם גרגרי רימון, קוקטייל תפוח בדבש ושוט רימון - שוט קפוא עם 2/3 אבסולוט ו- 1/3 סירופ רימונים טבעי).
 
שד' אבא אבן 27 (הגלים לשעבר), הרצליה. טל': 09-9586080 שעות פעילות: א'-ש' 19:00-לקוח אחרון
פסיפיק
לכבוד ראש השנה, מפנק השף רונן כהן ממסעדת פסיפיק את הסועדים בפתיח לארוחה על חשבון הבית. בין משעשעי החיך: קבב דגים על מצע טחינת עשבי תיבול, טריפל פטריות ברוטב איולי חרדל דבש ואספרגוס עטוף במנגו וחזה אווז מעושן על רוטב בלסמי דבש. ועוד פינוק: בין ה- 5.9 ועד תום סוכות כל סועד מקבל כוסית גראפה דבש מתנה. המסעדה פתוחה בערב החג בצהריים, 12:30-16:30, ותפתח מחדש ביום א'.
 
פסיפיק, רח' הירקון 145 תל אביב (במלון קראון פלאזה) טל' 03-5201169
קאזה דו ברזיל
בקאזה דו ברזיל מקבלים את החג באווירה ברזילאית: לרגל השנה החדשה, נוספו 2 סוגי בשרים חגיגיים לתפריט: קוביות מנתח שפיץ שייטל הנצלות על שיפוד ארוך לאחר השרייה בשום ויין לבן, ושוק טלה בשום טרי, הניצלה על שיפוד ענק.
המנות החדשות מצטרפות ל-10 סוגי הבשרים הקבועים - כנפי עוף ברביקיו, כבד בקר, בוליניו - קציצות בשר, נקניקיות צ'וריסו, כתף בקר, אנטריקוט, פרגיות במרינדת סויה, דבש ויין אדום, לבבות במרינדת סויה ודבש, פיקניה ומאמיה. מחיר לסועד עבור כל סוגי הבשרים, כולל מנות ראשונות: 98 ש"ח. המסעדה פתוחה בערב חג ובחג כרגיל.

קאזה דו ברזיל - חטיבת גולני 3, אילת. טל': 08-6323032
ברקרולה
ראש השנה בברקרולה יכלול משקה "תפוח-בדבש" (קוביות של תפוחים עם רום, צינזנו ודבש) שיחולק און דה האוס במהלך החג כולו. בנוסף, ביום שישי, 17 בספטמבר, יתקיים יום חגיגי שכולו בראנץ' שיכלול ארוחת קרוק מסייה/ קרוק מאדאם/ אגס בנדיקט/ אנטריקוט ושאר תופינים. לאלו יתלוו פינוקים כמימוזה ומבחר יינות לבנים יבשים.
 
ברקרולה, רחוב עתיר ידע 13 א.ת. החדש כפר סבא. טל': 09-7669606. שעות פתיחה בראש השנה: ערב חג (יום ד') - סגור; מוצאי החג (יום ה') - פתוח החל מהשעה 19:00. שישי: 9:00 - ע.ל.א; שבת: 12:00 - ע.ל.א.
פסטיס
בפסטיס, הביסטרו של השף אייל לביא, מכינים תפריט חגיגי: לפתיחה - מרק ארטישוק ירושלמי עם קניידעלך של בזיליקום ופרמז'ן או קפוצ'ינו סרטנים. במנות הראשונות: פטה כבד כפרי מוגש עם עלים ירוקים, תאנים טריות וצ'אטני תאנים, או טרטר סלמון בתיבול עגבניות וצ'ילי טרי בשמן זית צלפים וליים, או טרין חצילים במילוי גבינת צאן, פסטו ופלפלים קלויים. כמנת ביניים: סורבה לימון עם קמפרי ונענע. בעיקריות: מניפת סינטה בקר ברוטב יין אדום, שזיפים וברנדי או גפילטע פיש - פילה דג-ים במילוי חציל בגריל עם גבינת פטה, בזיליקום ורוטב קרם עגבניות מיובשות.

לקינוח מגישים בפסטיס תאנים מבושלות בקרמל סוביניון בלאן ותבלינים מוגשות עם גלידת יוגורט וקדאיף קינמון. התפריט מוצע לארבעה סועדים רק בערב ראש השנה 15.9 במחיר 149 ש"ח וכולל את בקבוק יין הבית לכל שולחן. חובה להזמין מקומות מראש.
 
פסטיס. שדרות רוטשילד 73 ת"א. טל': 03-6290964
בליני
בבליני חוגגים את ראש השנה בארוחת טעימות. כאפריטיף יחולק בין הסועדים קוקטייל בליני - מקפא נקטר אפרסקים, שמפניה ורום ולחם הבית - פוקצ'ה מהגריל עם שמן זית וחומץ בלסמי.

בראשונות: פלטת טעימות אנטיפסטי, וחציל פרמז'ן. בעיקריות: ניוקי קוואטרו פרומג'י ברוטב ארבע גבינות, שמנת טימין ונגיעה של רוטב עגבניות, או סקלופיני מדיטרני - אסקלופ עוף ברוטב שמנת, יין לבן, צלפים, לבבות ארטישוק ועגבניות מיובשות או פלטת מיקס גריל, הכוללת פרגית, שיפודי אנטריקוט, תפו"א צלויים וירקות בגריל. לקינוח יוכלו הסועדים לבחור בין פנקוטה, טירמיסו או סורבה. הארוחה מוגשת לזוגות ומעלה. מחיר הארוחה: 129 ש"ח לסועד.

בליני, רח' יחיאלי 6 , נווה צדק. 03-5178486
מלון פסטורל
מסעדת מלון פסטורל בכפר בלום מציעה תפריט חג למקומיים ולנופשים כאחד. בין המנות: דג הליבוט בציר שרדונה, פרגיות בשום ודבש על מצע תפוחי עץ ואגסים מזוגגים, כבד עוף ביין וענבים, חזה אווז בריבת בצל ורימונים, תאנים ממולאות, שזיף שיכור עטוף בחזה בקר מעושן ביין חם, ארטישוק ירושלמי בשמן זית שום ושקדים ירוקים. בכניסה תחולק לכל סועד כוס יין, ועל כל שולחן תהיה צלוחית עם תפוח ודבש.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...