 |
 |
|
|
לטובת אלה שיישארו בארץ בתקופת החגים: פתרונות מתוקים לאורחים מוזמנים וגם לאלה שקופצים בהפתעה |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
אבנר אנגל, גורמה 14/9/2004 17:25 |
|
|
|
|
 |
לא כל תושבי ישראל יודעים כמה שמח כאן בחודש ספטמבר. כן, כן, דווקא חודש החגים המיוחד הזה אף פעם לא הצליח לאגור בתוכו את כל הישראלים, שמעדיפים פעמים רבות לעבור את התקופה
הזאת בחו"ל. אבל לאלה שלא פוקדים החודש את הדיוטי פרי (חזקו ואמצו!), להלן כמה פתרונות מתוקים לאורחים מוזמנים וגם לאלה שמתקשרים ומודיעים בפשטות שעוד 5 דקות הם אצלכם.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
עוגת פירות יבשים עשירה וצבעונית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חומרים: 3 ביצים 3 כפות קמח 3 כפות סוכר 3 כוסות של תערובת פירות יבשים כמו: אגוזי לוז, אגוזי מלך, צימוקים, משמשים, תאנים, תמרים, תותים ושזיפים תבנית אינגליש קייק (10 ס"מ רוחב, 5 ס"מ גובה, 31 ס"מ אורך) ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים בחמאה את התבנית. טורפים היטב את הביצים יחד עם הסוכר בתוך קערה (אפשר במיקסר). מוסיפים את הקמח ושוב מערבבים היטב, ולבסוף מוסיפים את הפירות היבשים. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות. לאחר שהעוגה מצטננת, ניתן לנתק אותה בקלות מהתבנית ולאחסן בכלי זכוכית יפה. העוגה תישמר בטמפרטורת החדר כשבוע ימים, בכלי אטום. יש לפרוס אותה דק דק בסכין משוננת.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
עוגת בננות
|
|
 |
 |
 |
 |
|
עוגת בננות בחושה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חומרים: 4 בננות גדולות 300 גר' סוכר 250 גר' קמח 1 ביצה קליפה מגורדת מלימון אחד 30 גר' חמאה מומסת 1 שקית אבקת אפייה תבנית אינגליש קייק ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית בחמאה. בתוך קערת המיקסר, בעזרת מערבלי ה"גיטרה", בוחשים היטב את הסוכר, הקמח, הביצה, קליפת הלימון, החמאה ואבקת האפייה. בינתיים, בזמן שהמיקסר פועל במהירות נמוכה, קולפים וחותכים את הבננות לפרוסות דקות, ומוסיפים אותן בהדרגה למיקסר. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות. לאחר צינון ניתן לנתק בקלות את העוגה מהתבנית ולאחסן בכלי זכוכית יפה. העוגה נשמרת היטב בכלי אטום עד כ-5 ימים. הגשתה לצד מעט פירות ושמנת חמוצה תשפר את טעמה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
דובשניות תוצרת בית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
חומרים: 3 וחצי כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה 3/4 כוס סוכר 150 גר' חמאה 1 ביצה + 1 חלמון 3/4 כוס דבש 1 כף קליפת לימון מגורדת 1 כפית קינמון 1/2 כפית ציפורן קורט מלח חומרים לציפוי: 2 חלבונים 2 כוסות אבקת סוכר 3 כפות מיץ לימון להכנת הדובשניות: מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה ובצק הומוגני. יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ, ומניחים אותם על תבנית אפייה משומנת או מרופדת בנייר אפייה. משטחים מעט את הכדורים בעזרת לחיצה קלה באצבע, ואופים כ-20 דקות לצבע שחום בהיר. לציפוי: מקציפים (לא יותר מדי) את חומרי הציפוי לקצף רך ומבריק ומעט נוזלי. טובלים בו את העוגיות בעודן חמות, ומניחים על גבי רשת או מגש לייבוש למשך כשעה. שומרים בכלי סגור.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
עוגת דבש ותבלינים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
החומרים לשתי עוגות בתבנית אינגליש קייק חומרים: 5 ביצים מופרדות 11/4 כוסות סוכר 1/2 כוס שמן 3 כפות גדושות דבש 2 כוסות קמח 1 כפית אבקת סודה לשתייה 3/4 כוס קפה, שהוכן מ-2 כפות גדושות קפה שחור 1 כפית ציפורן 1/2 כפית קינמון 1 כפית הל קורט מלח 150 גר' אגוזים קצוצים ההכנה: מקציפים את החלמונים עם 2/3 מכמות הסוכר. כשהתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים בערבוב ידני את השמן והדבש. מוסיפים לתערובת החלמונים את הקמח, הקפה והתבלינים לסירוגין ותוך ערבוב. מוסיפים את הסודה לשתייה והמלח, ושוב מערבבים היטב. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, ומוסיפים את הסוכר שנותר בהדרגה. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת החלמונים. משמנים את התבנית המלבניות, ויוצקים לתוכן את התערובת. מפזרים למעלה אגוזים, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך כ-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
משקה רימונים
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מיץ לימונדה ורימונים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
זה אחד המשקאות שאני יותר אוהב להכין בראש השנה, שכן הוא מרענן, מיוחד וטעים. כדאי למצוא כד זכוכית יפהפה ולהגיש בו את המשקה כשהוא קר מאוד. חומרים: מיץ סחוט מ-3 לימונים צהובים מיץ סחוט מרימון גדול אחד 1 כוס סוכר 2 כוסות קרח מרוסק 3 כוסות מים מערבבים היטב הכל יחד ומגישים. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|