ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
ארץ הלימונצ'לו
פתאום התחילו פה אנשים לייצר ליקרים מקוריים באופן עצמאי. מירה איתן עם הבולטים שבהם
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
מירה איתן
27/9/2004 12:05
לאחרונה נתקלתי בארץ במגמה חדשה - אנשים פרטיים שמייצרים משקאות אלכוהוליים. הסיפור לא פשוט. המיסוי על ייצור משקאות אלה גבוה במיוחד, וקשה מאוד להרוויח מהם. ובכל זאת, העקשנים שבין היצרנים לא מוותרים.
 
יהונתן הפנר וירון קנור, בני 25, סיימו קורס ברמנים, עבדו בברים והחליטו לנסות את כוחם בייצור משקה אלכוהולי. הם החלו לייצר לימונצ'לו, ליקר לימונים איטלקי פשוט להכנה. המשקה הבנאלי שעמם במקצת את השניים, שחיפשו משקה שאי אפשר להישאר אדישים אליו. כך הגיעו לליקר הצ'ילי.
 
לאחר ניסיונות רבים הובא הליקר לטעימה למביני עניין, לחברים ולברמנים. התגובות היו נלהבות ומקומות כמו אונמי, טפיאו, מנזר, נורמן וז'בו התל-אביביים, דבלין ברחובות, בליקר בהרצליה, צ'יקה בר בבאר-שבע ועוד הזמינו את הליקר.
 
בשנה הראשונה נמכרו כ-3,000 בקבוקים, וכיום עומדות בפתח הזמנות של אלפים נוספים. הליקר החריף, תרתי-משמע, נקרא ליקר Y, או Why, עקב תגובות הטועמים "וואי, זה חריף". לפי היצרנים, זהו "משקה שמתחיל בפחד ובהתרגשות ומסתיים בחום בגוף ובחיוך על הפנים".
 
הליקר מתאים כאפריטיף, ומניסיון אישי, הוא בהחלט מעורר חשק לנגוס משהו אחרי שתייתו. הוא מתאים גם כדז'סטיף, לסיום הארוחה, ובהחלט יכול גם ללוות את הארוחה כתבלין טוב. המעיזים יכולים להשתמש בו כמרכיב דומיננטי בקוקטיילים.
בעלון ההסברה של המשקה כתוב: "דבר ראשון צננו את הבקבוק היטב במקפיא, פיתחו את הפקק ומיזגו חצי מנה לכוס צ'ייסר קפואה (30 מ"ל). החזיקו את הכוס ביד, התבוננו בצבע, נסו לזהות ניחוחות מוכרים וברגע שאתם מוכנים, שתו את כל הכמות במכה. לא, לא לטעום קודם קצת, גם לא קצת עכשיו ואז את השאר. פשוט הכל במכה. עמוק פנימה. קחו שתי דקות להתעשת ונמשיך".
 
תהליך הכנת המשקה אורך כמה שבועות. האלכוהול הנייטרלי שבמשקה מגיע מצרפת ומופק ממולסה של קנה סוכר, אלכוהול איכותי שלא יגרום לנו לחמרמורת רצינית למחרת בבוקר. באלכוהול הושרו פלפל צ'ילי אדום חריף, קינמון ושאר תבלינים. המשקה מגיע לרמת אלכוהול של 45 אחוז, ורמת החריפות גבוהה, אך עדיין לא סופית. את הפלפל שנמצא בבקבוק מוסיפים בסוף התהליך, והוא מוסיף לרמת החריפות בהדרגה. כל המרכיבים טבעיים, ללא חומרי טעם, צבע וריח.
 
כשרק החל להימכר הליקר הראשון, ישבו מיד שני הבחורים היצירתיים ורקחו את המשקה הבא, שיצא לאור בימים אלה -Y ירוק . משקה חריף, אך עדין יותר, ובמרכיביו פלפל ירוק חריף, מנטה, כוכבי אניס ועוד תבלינים. עכשיו הם כבר מתכננים את הליקר השלישי. את הבקבוקים הארוכים והיפים ייבאו השניים מאיטליה, ובמקביל עיצבו גם כוסיות קטנות עם הלוגו של Y. מחיר הבקבוקים נע בין 70 ל-80 שקל לצרכן. פרטים נוספים באמצעות
המייל.
ארטישוק ואגוזים
סנדרו פלגריני הגיע לישראל מאיטליה בשנת 1994, עבד במסעדה ופגש בה את אירית, שעבדה כמלצרית במקום. הוא החליט להישאר בארץ, עם אירית, ולאחר כמה שנים הקים הזוג את לה טרה פרומסה (הארץ המובטחת), יקב בוטיק שמייצר יינות מסוגים שונים ומעניינים, במושב שחר.
 
תוך כדי עשיית יין החל סנדרו לייצר ליקרים על פי מיטב המסורת שהביא מהבית. מרשמים נאספו מהדודות האיטלקיות, המשקאות השתדרגו והחל תהליך הייצור. ההתחלה היתה, שוב, עם לימונצ'לו איטלקי ובהמשך נרקחו ליקרים נוספים (בהם ליקר אגוזי מלך), שהמעניין שבהם, לטעמי, הוא ליקר ארטישוק. מחיר הבקבוק: כ-30 שקל . פרטים אצל סנדרו בטלפון: 050-5684775.
לימון ופירות יבשים
לענבר שפט יש בר-מסעדה בראש-פינה, הבאר, ולצדו חנות שנקראת "החנות מעבר לפינה". בחנות נמכרים מטעמים גליליים: קונפיטורות מכל פירות האזור (תאנים, תותים, פטל, חבושים, תפוחים, אגסים, שזיפים, נקטרינות, משמשים, הדרים ועוד), רוזטה (משקה שקדים), שמן זית וזיתים של משפחות גליליות, גלידות של עין-כמונים, גבינות של המאירי מצפת וגולת הכותרת (מבחינתי) - הליקרים הביתיים שמייצרים ענבר וזוגתו.
 
גאוותו של המקום בלימונצ'לו, שדומה יותר לשנאפס. רמת האלכוהול שלו גבוהה, והוא לא מתוק מדי. המתכון הראשוני הגיע מבחור ששמו גליל. ניסיונות רבים שדרגו אותו עד שהתאים לטעם בעלי המקום, שמגישים אותו בשוט קפוא ובקוקטיילים צבעוניים.
 
"הסוד שלנו הוא בלימונים הטבעיים, ישר מהעץ, שעליהם אנחנו עוברים אחד אחד שיהיו מושלמים", מגלה ענבר. בת זוגו הוסיפה למקום את שיכר הפירות היבשים שלה, ליקר רך יותר עם אחוז אלכוהול לא גבוה. בעונות השונות יש גם ליקרים מדובדבנים, מפטל ומפירות נוספים. 49 שקל לבקבוק. טלפון: 04-6930340.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...