 |
/images/archive/gallery/179/050.jpg מעדן חלב דני.
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
מה עדיף מבחינה תזונתית - יוגורט דיאטתי או מעדן חלב? |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
מעריב 4/10/2004 11:19 |
|
|
|
|
 |
האבחנה בין מוצרי חלב היא בדרך כלל בין מוצרים דיאטטיים ללא דיאטטיים. אחת הטעויות הנפוצות היא לצרוך מעדנים עם 0 אחוז שומן מטעמי דיאטה. מעדנים אלה מכילים אמנם פחות שומן, אך הם לא בהכרח דיאטטיים משום שהם מכילים פרי או סוכר. במעדן חלב יש
בממוצע כ-150 קלוריות (לעתים מופיע על האריזה מספר הקלוריות ל-100 גרם אך גביע מכיל 150 גרם). במעדן דיאטטי יש בממוצע 60 קלוריות. אמנם יש פער קלורי ניכר בין המעדנים הדיאטטיים ללא דיאטטיים, אך חשוב לזכור ש"הרבה דיאטה זה לא דיאטה". שימו לב לכמויות.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
הנבדקים:
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מעדן חלב - בדרך כלל בטעמי שוקולד, וניל או פירות. התכולה הקלורית היא 150 קלוריות ויכולה להגיע עם תוספות שונות (קצפת, שוקולד וכדומה) ל-200 קלוריות . כמות הסידן היא 85 מ"ג. אין פירוט של רמות הסוכר, שהוא המרכיב השני בכמותו אחרי החלב. יוגורט בטעמי פירות - בדרך כלל מכיל פרי, כ-150 קלוריות ו-140 מ "ג סידן. הסוכר הוא בדרך כלל המרכיב השלישי אחרי החלב והפרי.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
המרכיבים:
|
 |
|
 |
 |
 |
|
הפעם נשים דגש על המונח המופיע בפרסומות ליוגורט "פרוביוטי". הכוונה לתוספת חיידקים ידידותיים המצטרפים לחיידקים הידידותיים הקיימים בגוף. מבחינה זו יוגורט פרוביוטי הוא מזון פונקציונלי ועדיף על פני מזונות בסיסיים.
חשוב לשמור על אוכלוסיית החיידקים הטובים בגוף. הם משתתפים בעיכול המזון, מהווים חלק מייצור ויטמינים חיוניים כמו K וחלק מקבוצת ויטמיני B, מגנים מפני חיידקים אלימים, פטריות ווירוסים ומסייעים במקרים של הפרת האיזון, למשל לאחר נטילת אנטיביוטיקה. מסיבה זו מומלץ לאכול יוגורט בתקופה שבה נוטלים אנטיביוטיקה וכן במקרה של שלשול (הנובע מתרופות או מהיגיינה לקויה בטיול). חברות המזון אימצו חיידקים "סלבריטיז" ליוגורטים שלהם.
רצוי לגוון ביוגורטים הפרוביוטיים כדי לקבל את החיידקים השונים. מלבד החיידקים הטובים מכיל היוגורט גם כמות סידן גבוהה מזו שבמעדן חלב. הסידן חשוב לרקמת העצם, בפרט בתקופת הגדילה וההתפתחות, ולכן כדאי להציע אותו לילדים לפני מעדן חלב.
מעדן חלב לעומת זאת הוא ממתק איכותי כי יש בו סידן וחלבון ולכן הוא עדיף על פני חטיפים וממתקים אחרים. עם זאת, הוא אינו מומלץ כתחליף לארוחה אלא כקינוח.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
השורה התחתונה:
|
 |
|
 |
 |
 |
|
נראה שהחיידקים הידידותיים שביוגורט אינם מתרבים בגוף, ולכן כדאי לאכול יוגורט על בסיס יומיומי. חשוב לציין שעדיין לא הוכחה יכולתם של חיידקים אלה למנוע מחלות או לרפאן, ולכן למרות החשיבות של החיידקים יש להתייחס בחשדנות לחלק מהמידע המופיע בפרסומות על היוגורטים למיניהם. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|