 |
מה יש בו בבני סיידא שכל ספרי הבישול והאפייה שהוא מוציא משובחים כל כך, ללא כל נפילות. כל מתכון שהוא נתן בכל אחד מספריו, ונוסה על ידיי או על ידי חברותי, תמיד היה הצלחה. מתכוניו מדויקים, הבחירות שלו מצוינות, וגם בלי להכיר אותו ניתן לקבוע שיש לו חך מצוין, שיודע להבחין בין טוב לטוב מאוד. הוא הדין גם לגבי ספרו החדש "קלות ומהירות - עוגות", שכשמו כן הוא: ספר עם מבחר עצום של עוגות, כולן קלות להכנה, והחמש שעשיתי עד היום מתוכן גם טעימות להפליא. במסגרת חלוקת העולם לשניים בכל
מיני תחומים, ניתן גם להוסיף את החלוקה לאוהבי הבישול ולאוהבי האפייה. בשלנים רבים כושלים ברגע שהם צריכים לאפות. לעומתם, מומחי אפייה מדופלמים לאו דווקא מצליחים כשהם באים לבשל. אני שייכת באופן מובהק לסוג הראשון. אין כל כימיה ביני לבין אפייה. אבל כיוון שאין ברירה, ויש דרישה דווקא לעוגות, הרי ספר כמו זה של בני סיידא מסדר לי היטב את החיים. קל, נוח, בלי גחמות מיוחדות, לא מחייב הקצפות והקפצות ועשרות כלים מלוכלכים. אפשר לסבול. התוצאות, לעומת זאת, עומדות ביחס הפוך למאמץ.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
אורז של גדעון כלימיאן. לא לפרסים בלבד
|
|
 |
 |
 |
 |
|
הומאז' לפרסים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ויש עוד ספר שגרם לי לנחת רוח רבה ופירק את החשש הגדול שהיה לי מבישול של אוכל פרסי, שנראה מסובך עד כדי ויתור מראש. ולא היא. ספר חדש, "המטבח הפרסי", שנכתב על ידי גידי כלימיאן, איש שיווק ובניית מותגים, שהחליט להוציא את ספר המתכונים הזה כהומאז' לאוכל הנפלא שבישלה לו אמו בילדותו, בעוד הוא רצה רק שניצל וצ'יפס, כמו כל הילדים. המטבח הפרסי, שידוע כאחד הטובים והאנינים בעולם, זוכה באמצעות הספר הזה למקום הראוי לו, ומאפשר גם למי שמעולם לא בישל סוג אוכל שכזה להגיש למשפחתו ולחבריו מעדנים של ממש. ארוחה פרסית שלמה הכנתי מן הספר הזה באחד מערבי החג שבאו עלינו לטובה, כולל דברי מתיקה, והיא זכתה להצלחה גדולה. גם המאמץ הכרוך בכך היה נסבל ביותר. "קלות ומהירות - עוגות". בני סיידא, הוצאת מודן, 85 שקל. "המטבח הפרסי". גדעון כלימיאן, הוצאת כנרת, 98 שקל. |  |  |  |  | |
|