התשובה החדשה למחלות לב: פומלית. מסתבר כי היא מורידה את רמת הכולסטרול הרע
דפדף בסטייל
אלכס דורון 1/12/2004 10:22
מודאגים מפני מחלות לב? הרופאים ממליצים להתחיל לאכול פומליות. מחקר חדש שבוצע בישראל גילה כי הפומלית, שהיא הכלאה בין אשכולית לפומלה, תורמת משמעותית להורדת רמת הכולסטרול הרע בדם - ומקטינה את הסיכון לחסימת עורקים ולמחלות לב.
את המחקר ערכה ד"ר שלה גורנשטיין מהמחלקה לכימיה תרופתית וחומרי-טבע בבית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים, בשיתוף מכון הלב בבית החולים קפלן ברחובות בראשות פרופ' אברהם כספי. השניים גייסו לנושא קבוצות מחקר מאוניברסיטאות ממזרח אסיה ומאירופה, ובדקו 72 חולים בני 71-43 בעלי רמת כולסטרול גבוה ולאחר ניתוחי מעקפים.
אצל אלו שצרכו פומלית - את הפרי עצמו או עד 200 מיליליטר של מיץ - חלה הטבה ברורה בבריאות, משום שהפרי מכיל חומרים נוגדי חמצון בשיעור גבוה יותר מכל פרי אחר. דיווח על המחקר מתפרסם בכתב עת לכימיה בחקלאות ובמזון.