ראשי > סטייליסימו > עשר
בארכיון האתר
10 עובדות על פסטה
כמה פסטה צורך הישראלי הממוצע, איזו פסטה מתאימה לאיזה רוטב, מהו כלל הזהב לבישול פסטה ומה ניש, באופן כללי
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
מיכל מור
5/12/2004 14:45
1. הישראלי צורך בממוצע כ-4 ק"ג פסטה בשנה, לעומת האיטלקי, שצורך 28 ק"ג.

2. צריכת הפסטה בעולם עומדת על 6 ק"ג בשנה בממוצע לאדם.

3. פסטה איכותית מיוצרת רק מ-100% חיטת דורום איכותית, אשר צבעה צהוב, לעומת פסטה מחיטה רכה באיכות ירודה שצבעה לבנבן.

4. האיטלקים והסינים רבים על ראשוניות על האטריה, אך מתכונים עתיקים מראים, כי האיטלקים הכירו את הפסטה עוד לפני שובו של מרקו פולו ממסעותיו.

5. פסטה באיטליה משמשת כמנה ראשונה בניגוד לישראל בה הפסטה מוגשת כמנה עיקרית.

6. האיטלקים אוכלים פסטה לפחות פעם ביום.

7. נהוג לחשוב כי פסטה משמינה – לא נכון! הפסטה עשירה בפחמימות ודלה בשומנים. מנה ממוצעת של 100 גרם פסטה מכילה כ-150 קלוריות. הכמות וסוג הרוטב מוסיפים את הקלוריות העודפות.

8. ישנן כ-200 צורות פסטה שונות, אך הצורה הנמכרת ביותר בכל העולם היא הספגטי.

9. האיטלקים מתאימים את סוג הרוטב לצורת הפסטה: פסטה דקה ועדינה מתאימה לרטבים דלילים וקלילים, פסטה עבה לרטבים כבדים וסמיכים, ופסטה בעלת חורים ושקעים מתאימה לרטבים עשירים בירקות או בשר. בישראל משלבים ביניהם ללא הבחנה.

10. כלל זהב לבישול פסטה: 100 גר' פסטה, 1 ליטר מים, 10 גרם מלח. הרוטב תמיד יחכה לפסטה, ולא להפך.
 
מיכל מור היא מנהלת מותג "ברילה" בישראל.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

עשר
עשר: הקצביות ששפים אוהבים  
עשר: המסעדות השולטות בישראל  
עשר: מכות סטייל  
עוד...