 |
/images/archive/gallery/227/849.jpg בקבוקי שמפניה ממתינים בארקדיה.
צילום: פלאש 90  |
|
|
מקבץ בתי אוכל מרחבי הארץ שכדאי לקבל בהם את פני השנה החדשה. חובה להזמין מראש |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 30/12/2004 11:06 |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
אורקה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
באורקה יחגגו את השנה החדשה עם תפריט מיוחד של השף ערן שרויטמן, שמפניה ומוסיקה שידג'ה שמעון משל. לראשונה: כבד אווז על הגריל מצופה בשבבי צנוברים ופסטוקים או קרפצ'יו דג פיקנטי. ביניים: רביולי ארטישוק וכמהין על מצע איולי או טונה אדומה צרובה קלות, על מצע של פלפלים ירוקים מרוסקים.
בעיקריות: פילה בקר על תרד מוקפץ ופרמז'ן מעושן או פיש אנד ציפס אה לה אורקה - פילה דניס מצופה עם איולי ותפוחי אדמה קונפי קריספי. אחרונה: מוס שוקולד עם ערמונים או קפה קרם - קרם ברולה, קצפת ומקפא אספרסו עם פסיפלורה ורוטב חצילים. מחיר: 280 ש"ח לסועד; הארוחה תיערך בשני סבבים: 19:30 ו-22:00.
אורקה, נחלת בנימין 57, תל אביב. טל': 5665505.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ארקדיה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בארקדיה הירושלמית יגיש השף עזרא קדם קופרודוקציה עם יקבי רמת הגולן. בתפריט: מנת פתיחה של רביולי סלק וגבינות צאן. בראשונות: טארט שרימפס ושומר ברוטב הדרים ושמן בזיליקום או רביולי דלעת שמן זעתר וקצח או קרפצ'יו דג ים, מיצי עגבנייה, פרחי ריחן ושמן זית בתולי. לעיקריות: דג ברוטב שמפניה מעודן או נתח קצבים עסיסי, עשוי בגריל עם פונדו בצל וקטיפת ירקות שורש לבנים. בין הקינוחים: טראפל מוקה עם גלידת קפה והל, או תותים, גבינת מסקרפונה וגלידת ריחן, או מרק סיידר חם ובקלוות אגוזים. במהלך הערב תציע המסעדה הנחה של 20% על מבחר סוגי שמפניה, ובדיוק בחצות יוזמנו הסועדים לכוסית ברוט של ירדן.
מחיר: 250 שקל לאדם. הארוחה תיערך בשני סבבים: 18:30 ו-22:00. חובה להזמין מקומות מראש.
ארקדיה, אגריפס 10, בסמטה. ירושלים טל: 02-6249138.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מיט בר
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בעבור 230 ש"ח תקבלו במיט בר תפריט שבנה יועץ המסעדה יענקל'ה שיין: לראשונות, סלט עלי בייבי ברוטב ויניגרט בלסמי עם גבינת סנט מור פריכה, או כבד אווז עם תפוחים ברוטב קלבדוס או מח עצם ברוטב יין אדום ופטריות פורטובלו.
לעיקרית: פילה דניס עם פירה בזיליקום וסלט פלפלים חם, או פילה בקר עם פירה פרמזן וקרם אספרגוס או סינטה עם פירה ופטריות יער ברוטב יין אדום. בנוסף, יוגשו מבחר מנות אחרונות, כוסית שמפניה, כוס יין ושתייה חמה לכל סועד.
MEAT BAR. שדרות חן, 52 תל-אביב, טל': 03-6956276.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אלומה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
במסעדת אלומה בחרו שלא להשיק תפריט סגור, אלא לתת לאורחים ליהנות מתפריט החורף החדש שנחנך לפני כשבועיים. בין המנות: ברושט של קלמארי ושרימפס על מצע טרטר סלק, דבלים ביין, ממולאות בסופלה גבינת עיזים וטארט ארטישוק, דלעת מזוגגת ובצל סגול. בעיקריות: צלי אנטריקוט בטפנאד זיתים וציר בקר, אוסובוקו טלה וכתף בקר וירקות שורש ביין אדום. בקינוחים: עוגת טרוף שוקולד עם פרפה קפה, סופלה שוקולד וגלידת פיסטוק, מוס שמפניה וקונפי משמש ועוגת שקדים ואגס צלוי עם גלידת שקדים. מלבד השמפניה שתוגש בחצות מתכננת שף המסעדה אלפא פרי הפתעות נוספות, בדמות אפריטיפים ומנות פתיחה מסקרנות. מחיר משוער: 250-350 ש"ח ליחיד, כולל יין.
אלומה. כביש תרשיחא כפר ורדים. טל': 04-9574477.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
צלעות טלה באלומה. צילום: אלכס רוזקובסקי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
אחוזת הלפרין
|
 |
|
 |
 |
 |
|
באחוזת הלפרין יגיש השף עידן הלפרין ארוחת טעימות חגיגית. פתיחה: לחם אניס וטפנאדים. מנות פתיחה: שריון ביצה במילוי קציפת שמנת וחזרת, עם פניני קוויאר אספרסו שעועית לבנה, כבד אווז ופטריות כמהין שחורות. ראשונה: פילה דניס על רטטוי ניצני ירקות שורש. ביניים: סורבה ג'ינג'ר. בעיקרית לבחירה: דואט של קונפי חזה ושוק אווז בציר יין אדום, או פירמידת קובו (טכניקה מיוחדת ליישון בשר) ברוטב בורדו. נגיעת טרפלס וז'פונאז' (מרנג עם אגוזים) עם טראפלס וגלידת ויסקי. שמפניה בחצות. 190 שקל לאדם.
אחוזת הלפרין. רחוב סמילנסקי 23, מתחם העיר העתיקה, באר שבע. טל': 08-6654854.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
Ocean
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ב-Ocean, בר פירות ים מגישים לכבוד החג קולקציה של 4 מנות לבחירה, במחיר 180 ש"ח לסועד. בין הראשונות: כבד אווז חם ברוטב קלבדוס ותפוחי עץ. מולים שחורים צלויים עם גבינת רוקפור וטרטר טונה אדומה וקוקי סאן-ז'ק בתוך אינארי טופו. ביניים: מרק סרטנים עשיר עם שמנת ועגבניות מיובשות. בנוסף, קיימת בחירה גם בעיקריות. בין המנות: מיקס פירות-ים עם שלושה סוגי פטריות ביין לבן ושמנת, ג'מבו שרימפס; פילה לברק ושרימפס בגריל; טונה אדומה צרובה במעטפת שומשום שחור. מהמסעדה מתחייבים על שמפניה בחצות.
Ocean בר פירות ים. משכית 30, הרצליה פיתוח. 09-9511219.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
אושן. צילום: מתוך האתר
|
|
 |
 |
 |
 |
|
קאזה דו ברזיל
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ב"קאזה דו ברזיל" ממשיכים גם הפעם בקרחנה ברזילאית, שתכלול שמפניה, בשר וזיקוקים בחצות, אבל מארוחת החג אפשר ליהנות החל מ-22:00: במחיר של 50$ יקבלו החוגגים חמש מנות פתיחה, ביניהן צ'ילי קון קרנה, לחם ברזילאי ממולא בבשר טחון, אורז לבן, תפו"א ברוזמרין ומבחר סלטים. לעיקרית ניתן לבחור בין 14 סוגי בשר, ביניהם פילה מיניון, צלעות כבש, כבד אווז, סטייק אנטריקוט, כולם בשיטת אכול כפי יכולתך. כמו כן, בקינוחים מציעים בקאזה קרם ברולה, סופלה שוקולד ופאווה, קינוח ברזילאי מסורתי.
קאזה דו ברזיל. חטיבת גולני 3, אילת. 08-6323032.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
MEDZZO
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ב-MEDZZO ההרצליינית מגישים ארוחה רבת בחירות, במחיר 220 ש"ח לסועד. פתיח: מרק קרם ארטישוק ירושלמי. בין הראשונות לבחירה: מח עצם, כבד אווז ופטריות פורטובלו ברוטב יין אדום, סלט עלי בייבי מלווה בסרטן רך שריון פריך, קוקי סאן ז'אק ברוטב פרמז'ן, וברוסקטה אספרגוס, עגבניות לחות ברוטב שמנת רוקפור ופלחי פרמז'ן. מרענן חיך לפני העיקרית: סורבה לימון.
בין העיקריות לבחירה: צלעות טלה מלוות במניפת תפו"א רוזמרין ובטטה פריכה, פילה לברק על פירה בזיליקום אספרגוס ועגבניות לחות או ריזוטו פירות ים. למנה אחרונה יגישו במדזו קינוח סילבסטר סודי. בנוסף, יקבלו הסועדים כוס שמפניה או קיר רויאל, כוס יין ושתייה חמה. MEDDZO. מרינה וילג', הרצליה פיתוח טל': 09-9510077.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ברקרולה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
משתה של כמהין ושמפניה צפוי בברקרולה הכפר סבאית. מנת פתיחה: סביצ'ה פלמידה לבנה עם דומדמניות מיובשות ובייקון. מנה ראשונה לבחירה: רביולי שרימפס קריסטל בציר שרימפס, עגבניות קונקסה, אגוזים, חמאת עגבניות ועגבניות קונפי; טארט ירקות בניחוח כמהין לבנות; אסקלופ כבד אווז באספרסו וקקאו על בוטנים מסוכרים וגלידת שוקולד ושרי; מאפה בצק עלים ביתי ממולא תרד עם קוקי סן זאק בחמאה לבנה וכמהין שחורות. למנה עיקרית: פילה דג ים מצופה שומשום וקצח על אפונת שלג בקציפת ליים ווניל; אוסובוקו טלה וירקות חורף בתבלינים ארומטיים על פירה ארטישוק ירושלמי; מאפה בצק גבינות כחולות עם לקט פטריות חורש ועשבי תיבול; ריזוטו מאורז בר שחור עם קדרת פירות ים. קינוחים: צלחת מתוקים; טארט סבלה עם קרם לבנדר ותותים, זביונה שמפניה וסורבט תות; טריו קרמבו או סלט סילבסטר 2004. מחיר: 180 ש"ח לאדם. סבב ראשון (19:00) כולל כוס שמפניה. סבב שני 22.00. ברקרולה. עתיר ידע 13, א.ת. החדש כפר סבא, טל': 09-7669606.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מוזס
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בהמבורגרייה חוגגים עם שמפניה וקוקטיילים על בסיס שמפניה. כמו כל יום בשנת 2004, גם בערב הסילבסטר, החל מחצות, ארטבורגר מפורסם, טוגני מוזס, שבבי בצל מטוגן או פירה ב- 29 ש''ח. מוזס. רוטשילד 35, תל אביב. טל': 03-5664949.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
המבורגר של מוזס. צילום: שי בן אפריים
|
|
 |
 |
 |
 |
|
צ'ימיצ'אנגה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
השף אבי קונפורטי מבטיח ארוחת סילבסטר אקזוטית, מסעירה וצבעונית, הנוגעת בכל החושים. במנות הראשונות: סביצ'ה שורשי חורף עם עלי מיקרו בויניגרט שמפניה, אגוזים וקממבר עיזים; טרין כבד אווז מפוטם עם צ'אטני פלפלים כהים וסירופ צ'ילי צהוב; או סלט עגל פריך עם תריסר תבלינים, עלים שונים, ירקות בוינגרט פלפלים. בעיקריות: בייבי קלמרי סגול ושרימפס על הפלנצ'ה ארטישוק ירושלמי, בוק צ'ואי וציר זעפרן; פילה צ'יפורה בגריל עצים עם מחית תפוח אדמה וגבינת עיזים בשמן לימונים ירוק ומיץ לימוני בוסר; או בלק אנגוס אנטרקוט בגריל עץ עם ראטן שורשים שבור, צ'ילי מוריטה ובצלים ירוקים. לקינוח: תותים של סתיו עם טוסטאדה קדאיף מסקרפונה, פיסטוקים ודבש פרחים; עוגת שוקולד היבארה עם ג'ינג'ר מסוכר, קליפות הדרים ותותים טריים; סביצ'ה תות טרי בליים ומקלות וניל עם קרם קוקוס ושרבט תות שדה ודבש; או קרם ברולה סמיפרדו עם עלי פילו מזוגגים בטופי תותי בר. כל זה ב-190 ש''ח לסועד. צ'ימיצ'אנגה, מטבח סנטה-פה. קרמנצקי 6, תל אביב. טל': 03-5613232.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
קפה נואר
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בנואר מציעים תפריט מיוחד להרכבה עצמית, וקינוח של נשיקה ותותים. ראשונה לבחירה: טרטר סלמון ואבוקדו ברוטב צ'ילי או כבד אווז חם בקונפי שאלוט. עיקרית לבחירה: אנטרקוט 300 גרם ברוטב קסיס בתוספת גרטאן תפו"א, או ספייריבס ברוטב סויה, מירין ועגבניות. קינוח: מרנג מוס שוקולד לבן ותותים. בנוסף לתפריט החגיגי, יתסיסו את האווירה בעזרת שלושה קוקטיילים חגיגיים על בסיס שמפניה. מחיר השילובים (לא כולל יין): בין 134 ל-155 שקל לסועד. קפה נואר. אחד העם 43, תל אביב. טל': 03-5663018. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|