ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
מישלן בעין הסערה
מדריך המסעדות החשוב בעולם המליץ על מסעדה בלגית שמעולם לא נפתחה, וייאלץ להוריד את הספר מהמדפים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
אור הלר ואלכס דורון
30/1/2005 11:01
חלומה של כל מסעדה הוא לקבל את הכוכבים שמעניק "מישלן", מדריך המסעדות החשוב בעולם. כבר 105 שנים מבקרי המסעדות שלו בוחנים בדקדקנות את יצירותיו של כל שף במסעדות הנחשבות ביותר. אבל הפעם המדריך היוקרתי מצא עצמו במרכזה של סערה קולינרית, כשהמליץ על מסעדה שכלל לא נפתחה.
 
לאחרונה יצא מדריך מישלן לשנת 2005, העוסק במסעדות בהולנד, בלגיה ולוקסמבורג. בין רשימת המסעדות שהופיעו בספר הקטן, האדום והמפורסם היתה גם אוסטנד קווין הבלגית, שזכתה להמלצה חמה והוגדרה "דיינר שבו אפשר לאכול טוב בלי להוציא
הרבה כסף". אבל למרבה המבוכה, תיירים ובלגים רעבים שקראו את ההמלצה והגיעו למקום, גילו להפתעתם כי המסעדה טרם פתחה את דלתותיה לקהל הרחב.
 
באופן טבעי, התקלה העלתה האשמות כי הבעלים שיחדו את אנשי מישלן, כדי לזכות בביקורת חיובית מבלי שמבקר מסעדות יטעם את המנות. בהוצאת ספרי מישלן חששו מאוד מפגיעה במוניטין היוקרתי שלהם, מיהרו להודות בטעות והורו לבטל לאלתר את מכירתם של 50 אלף עותקי המדריך שכבר הגיעו למדפים. רק בעוד חודשיים תצא לאור המהדורה המתוקנת, ללא שמה של המסעדה הסגורה.
לא די במוניטין
בחקירה שקיימו אנשי מישלן התברר, כי את ההמלצה כתב העורך האחראי במדריך על המסעדות בבלגיה. הוא פוטר מיידית, ובתגובה רשמית מסרה דוברת מישלן, מישל פיירסון: "יש לנו תהליך הערכת איכות של מסעדה והוא קפדני, מדויק ומהימן. במקרה הזה התהליך לא התנהל לפי הכללים".
 
במישלן טוענים כי המבקר התבסס רק על המוניטין של השף ועל התפריט הצפוי, והאמין כי די בכך כדי לכתוב את הביקורת. "הוא ביקר במסעדה בזמן שהפרויקט היה בשלב מתקדם", הסביר הבעלים של המסעדה, פרננד דויד, "אני באמת לא מבין על מה המהומה". שף המסעדה, פייר ווינאטס, הוסיף: "העורך החליט להכניס אותנו למדריך של 2005 כדי שלא נחכה עוד שנה". השף ווינאטס, אגב, הוא גם בעליה של המסעדה המפורסמת ביותר בבלגיה, קום שה סווה, שזכתה בציון המקסימלי של שלושה כוכבי מישלן.
 
מאז שיצא לדרך בשנת 1900, מכר מדריך מישלן יותר מ-30 מיליון עותקים. גם בשנה שעברה הוא היה מעורב בסערה: אחד המבקרים הבכירים שלו, פסקל ראמי, טען כי המדריך אינו מהימן, והאשים כי חבריו מחלקים כוכבים נחשקים למסעדות רק על פי המוניטין של השפים, ולא על פי איכות האוכל.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...