 |
/images/archive/gallery/260/431.jpg שולחן ערוך בחוות בת יער.
צילום: חיים אזולאי  |
|
|
רון לוין יצא לסיור קולינארי מושקע בכבישי הצפון, ושב עם רשימת מסעדות, יקבים ומטבחים מומלצים אש |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
רון לוין 15/2/2005 16:03 |
|
|
|
|
 |
ברשותכם, אני אתחיל מהסוף: שתי מסקנות עולות מהסיור הקולינרי שערכתי באזור מרום הגליל שבצפון. הראשונה: כמעט כל המאכלים נעשים במקום ברמת איכות גבוהה מאוד, והדגש הוא על בישול אישי וביתי. השנייה: רוב המסעדות, הצימרים והמקומות הנחשבים מבחינה קולינרית מופעלים על-ידי אנשים שבאו לגליל ממרכז הארץ. לא הגליליים החקלאים הפכו את הגליל לעסק מרוויח, אלא התל-אביבים שהבינו את הפוטנציאל הטמון במקום, ובדרכם להפוך גליליים גם עשו כסף. כולם בדרך לצפון וכך גם אני. החורף הפך את הצפון המוריק לאטרקטיבי וככה תושבי המרכז, הדרום ואזור ירושלים נוסעים לסוף שבוע להתפנק בצימר, או להראות לילדים קצת שלג בחרמון ואת שפע הנחלים והפריחה. נכון, בחורף לא נוח לאכול בחוץ או לעשות
פיקניק. קר יותר, והדשא גם רטוב, ובכלל נורא בא לאכול משהו חם. התוצאה באה לידי ביטוי בכניסה למסעדות, ולבתי-קפה או בארוחות בתוך בתים פרטיים. בכניסה לראש פינה הבנתי שאת מקומם של בתי הקפה הקטנים בתוך מבני האבן שנבנו לפני יותר ממאה שנה, תפס קניון קטן עם הרבה חנויות וכמה מסעדות. מי מביניכם שנוסע עם ילדים לצפון ורוצה לאכול פיצה או המבורגר קליל, זה המקום לעצור בו. לאלה מכם שנמצאים כבר בקריית-שמונה, ביציאה ממנה יש קניון נוסף שעונה על הצרכים של חובבי הג'אנק פוד. אבל אנחנו לא חיפשנו ג'אנק פוד, אלא אוכל איכותי, בריאותי וטעים, ומצאנו כמה וכמה מקומות נעימים ומושקעים בצפון, ששווים ביקור, בין אם אתם גרים באזור או באים לביקור קצר בסוף השבוע.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מצפה הימים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אני יודע שאין כמעט מדור אוכל שלא כתב תשבחות על מצפה הימים, על המיקום המדהים, על היחס האישי החם ועל איכות האוכל שאין שנייה לה. ובאמת, מה אפשר לומר על ארוחת בוקר שמתחילה בצנונית שנקטפה בשעה חמש לפנות בוקר ומוגשת לשולחן שעה לאחר מכן, ועל הגבינה שהגבן הכין אותה יום לפני כן והמאפים שיצאו באותו רגע מהמאפייה? גם מי שאינו מתגורר במלון יכול ליהנות מהמקום ומארוחת הבוקר שלדעתי, היא הטובה ביותר בישראל. במחיר שווה ערך לרמת הארוחה (75 שקל לאדם) תוכלו ליהנות מבופה איכותי שכל מאכל שמוגש בו גדל בשטח החווה, הכל על טהרת המשק האוטרקי. להזמנות: 04-6994555.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
חדר במצפה הימים. לפני הארוחה
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מסעדת מוסקט
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מוסקט זכתה לתואר המסעדה הגלילית הטובה ביותר. היא בשרית, גלילית עם נגיעה צרפתית, אבל עם קריצה למרוקו (הטחול הממולא והשקדים ברוטב הזכיר לנו את הילדות). המחירים במסעדה מזכירים בהחלט את מסעדות היוקרה בתל-אביב, ומומלץ לבוא באמצע השבוע, אז יש פחות לחץ. המסעדה סגורה בימי א'. להזמנות: 04-6994537.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
הבית בקצה הנוף
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בבוקר עשינו את דרכנו אל יער ביריה, ובדרך המפותלת אל תוך קרחת היער פגשנו את עידו ויריב מ"הבית בקצה הנוף". האמת שהמינוח מאוד מדויק. מדובר במבנה האחרון מול ואדי עם נוף בראשית. הבית מורכב ממבנה מרכזי מעץ ומכמה צימרים קטנים שמיועדים לקהל הצעיר יותר, לאלה שאוהבים את השאנטי ואת הישיבה על כריות ולאו דווקא הצימר עם הג'קוזי, הטלוויזיה והטלפון. ארוחת הבוקר שהוגשה לנו היתה פשוטה וטעימה. האוכל היה טרי, וחלקו הגדול נעשה במקום. המחיר - 48 שקל. להזמנות: 04-6923737.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
חוות בת-יער
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ויתרתם על ארוחת הבוקר? רוצים להתרכז בארוחת הצהריים? קבלו המלצה על חוות בת-יער במצפה עמוקה. אם אתם משפחת קרניבורים - זה בדיוק המקום בשבילכם. נזיד הבשר היה פתיח מצוין לשלל מנות ראשונות שכללו גלילות חציל בגבינת צאן, חציל קלוי בטחינה ועוד כמה פתיחונים שאני רק יכול לומר בפה מלא: תוותרו עליהם ולא בגלל שהם לא טעימים. להפך, הם מאוד טובים, אבל למי נשאר מקום לאכול סטייק טוב לאחר מכן? איתן לבל, הבעלים והרוח מאחורי החווה על כל מתקניה, טוען שזו לא מסעדה שבאים אליה לחצי שעה ומשם ממשיכים הלאה. "פה באים כדי לאכול וכל סועד לוקח את הזמן". ניתן לרכוש סטייק בגודל נורמלי ולהגדיל אותו, ותאמינו לי שמחיר סטייק טי-בון מבשר עגל טרי 400 גרם (מגדלים שם רק בשר עגל) במחיר 96 שקל הוא בהחלט לא יקר. אגב, לילדים יש התייחסות מלאה והמחירים בהתאם. להזמנות: 04-6921788.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
יקב מילס
|
 |
|
 |
 |
 |
|
משם נסענו על כביש 886, הוא כביש הצפון הישן, ובדרכנו לארוחת צהריים צ'רקסית בכפר ריחניה התעכבנו בכרם בן-זמרה. ביקב מילס קיבלו את פנינו בעוגיות מאפה בית וביין מעולה שמזכיר את הפורט. בחוץ ירד שלג ואני התפללתי שניתקע שם יומיים. מי מכם שרוצה לעשות סיור ביקב, לקבל הסברים ולקנות יין, מוזמן לעשות זאת בתיאום בלבד. להזמנות: 04-6980623.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
יקב מילס. צילום: חיים אזולאי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
יקב בן-זמרה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
לא רחוק משם, ביקב בן-זמרה פגשנו את יוסי אשכנזי, בעלי היקב. אצל יוסי טעמנו קברנה סובניון מעולה ואת הזיתים הכי טובים שאכלתי בחיים. יוסי קלט אותי במצוקתי והציע לי לקחת את הזיתים הביתה. אני התביישתי ומאז אני לא סולח לעצמי. אצל יוסי אפשר גם לשבת במבנה נחמד ומאורגן, ופרט לסיור ביקב, ניתן לחלוץ בקבוק יין עם פלטת גבינות וזיתים. לתיאום: 04-6980056 או 050-5641305.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
חשיפה לצפון
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ביישוב כרם בן-זמרה נמצא גם הבית של עירית וגולן. הם גם מכינים את אחת מארוחות הבוקר הכי טובות בצפון וגם יש להם צימרים מדהימים ביופיים במחירים שווים. הקאץ' הוא שמי שזוכה לאכול את ארוחת הבוקר, הוא רק מי שהחליט להתגורר באחד הצימרים המדהימים שלהם. גולן מכין סלט ערבי הכי קצוץ במזרח התיכון, ואילו עירית, בתגבורת של חברתה עליזה, חוגגת על המטבח כאילו אין מחר ומציעה עוגות, לחמים שנאפים במקום, גבינות, ריבות וליקרים. הכל מוגש בכלים מדהימים, כשמעל כולם מתרוצצות האנרגיות הטובות של עירית. לתיאום: 04-6987293 או 050-7221497.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
שולחן ערוך מבית חשיפה לצפון. צילום: חיים אזולאי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
כפר ריחניה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ארוחת הצהריים שלנו המתינה בכפר ריחניה, שהוא אחד משני הכפרים שמאכלסים את בני העדה הצ'רקסית בארץ, שמונה לא יותר מ-4,500 איש. סיור בריחניה ובמרכז המורשת ממחיש למבקר כיצד קהילה קטנה שומרת בהצלחה על מורשתה האתנית, למרות שהיא מתגוררת הרחק ממקורותיה. הכפר, ששוכן בגליל העליון, משקיף לעמק-החולה, ופרט לביקור במוזיאון החלטנו לאכול ארוחה צ'רקסית טיפוסית בביתם של ח'ון ואסמהאן שאוקי, שהיתה אחראית על הארוחה. התחלנו במרק אטריות ביתי שטעמו היה מצוין, אולי בגלל שאת האטריות היא טיגנה קודם לכן עם שמן זית איכותי. לאחר מכן הגיע מאפה צ'רקסי (חלוז') עם גבינת צאן (קואאיה) שנאפה במקום וטעמו יוצא דופן בעדינותו. ואז הגיעו הקרפלך, או בשמם הצ'רקסי פסרז' חלוז', שממולאים בגבינת עזים. מכינים אותם ממש כמו שמכינים קרפלך, ומגישים עם יוגורט עזים. על השולחן היו למעלה מ-15 סוגי סלטים שכולם, ללא יוצא מהכלל, נעשו בידיה האמונות של אסמהאן ולאחר מכן, כמנהג בני עדות הקווקז הגיעה המנה העיקרית: פילאו אורז וגזר ומעליו חתיכות סטייק. את הארוחה קינחנו בתה צמחים ובעוגות מזרחיות. לתיאום: 04-6980349 או 050-5203146. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|