|
 |
 |
 |
 |
|
השף
|
 |
|
 |
 |
 |
|
"בעולם זה דון אלפונסו (שף איטלקי מיתולוגי. המסעדה שלו נחשבת לאחת מפסגות המטבח האיטלקי, עם מטבח אופייני לאזור קמפניה; גב"ח) שלמדתי וגדלתי אצלו. כל הפילוסופיה הקולינרית שלי נרכשה ממנו, במיוחד האמונה במטבח אזורי. להתאים עצמך לאזור, גם מבחינת הפרודוקטים, וגם מבחינת השקפת העולם, ובכלל - להשתמש בפשטות, ולא לרוץ למרחקים ארוכים. בעיניי, לייבא פטריית כמהין באלף דולר זו לא חוכמה גדולה. בארץ, בעיני, מי שמייצגים את התפיסה הזו הם דוח'ול ספדי מ'דיאנא' וארז קומרובסקי, שיודעים לעשות אוכל טוב ממה שיש, לא ממה שאין".
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
המסעדה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
"קודם כל המסעדות של ספדי וקומרובסקי, אבל גם ב'מקום של וינס ותמר' (וינס מוסטר ותמר כהן צדק הם אקס השפים של מסעדת 'דיאדא'; גב"ח), מסעדה תל אביבית, שמגישה אוכל איטלקי כפרי ופשוט. הם בעיני עושים משהו מאוד יפה - רואים אצלם את האופי בצלחת, לא משהו מנוכר שרואים אצלנו בדרך כלל".
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
המנה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
"סירלוין סטייק ביועזר בר יין. הבשר הכי טוב בארץ, עם אופי. כמו ששאול (אברון, הבעלים; גב"ח) אומר, אתה נותן בו ביס והוא נוגס בך בחזרה. מנה פשוטה ונהדרת לאוהבי בשר".
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
הספר
|
 |
|
 |
 |
 |
|
"אפשר לא לדבר על ספר בישול? ספר קריאה זה יותר מעניין. 'חצות בסיציליה' של פיטר רוב מדהים בעיני - זה ספר על הפוליטיקה באיטליה, שמביא אליך את הטעמים והריחות של סיציליה, ועושה אותך רעב".
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
***
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מנה שטרום (40) נולד וגדל בחיפה, והתחנך חינוך דתי. לדבריו, תמיד בישל, אבל לא חשב שזהו מקצוע חייו. "באתי מבית אקדמאי, שהעדיף קודם כל שיהיה לך תואר. זה מה שהיה חשוב".
אחרי הצבא עבד באל על כאיש ביטחון, והוצב בלונדון. "ושם, הבנתי שלבשל זה מה שאני רוצה לעשות. במסגרת הטיולים שלי הגעתי לדון אלפונסו, וביקשתי להתקבל לסטאז'". לכשנתבשר שהמשרה תפוסה הוא חזר לארץ, למד ב'תדמור', וכסיים חזר לאיטליה כסטאז'ר באותה מסעדה, "ותוך 4 חודשים הוא עשה אותי שף מחלקה".
כשחזר לארץ תפקד שטרום כשנתיים כשף של פרונטו ("רפי אדר ביקש") ואחרי כן פתח את איל פאצו ז"ל, ששרדה בכבוד 4 שנים בשוק הטרנדים התל אביבי. מאז הסגירה הוא מתפקד כיועץ קולינרי במגוון מקומות, מבית הקפה מתוקה, דרך רשת ווייט הול וכלה במסעדת טיפו.
ביום ה' הקודם הודיע שטרום על הוצאת ספר בישול איטלקי בהוצאת מודן, שייצא בספטמבר, וישלב מנות איטלקיות, קלאסיות ומודרניות כאחד. "מבחינתי זה חלום שהתגשם", הוא אומר. "מה שאני מנסה לעשות הוא להביא את החוויה האיטלקית למטבח של כל אחד ואחד, גם בתל אביב וגם בחיפה או בבאר שבע". |  |  |  |  | |
|