ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
המסעדה הבטוחה בניו יורק
לה ברנדין והשף הצנוע שלה, אריק ריפרט, חוגגים שוב ארבעה כוכבים. איך הם עושים את זה?
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
21/3/2005 10:48
השף אריק ריפרט מיצב את עצמו בשבוע האחרון כמנת היום של ניו יורק, בפעם המי יודע כמה בעשור האחרון. הסיבה הנקודתית: השבוע זכתה מסעדתו לה ברנרדין (Le Bernardin) בארבעה כוכבים, הדירוג הגבוה ביותר שהניו יורק טיימס, גורו המסעדנות הניו יורקי, מעניק למסעדות המסוקרות.

ארבעה כוכבים הם סיבה מספקת להצהיר על ריפרט ככוכב על, אבל המקרה של לה ברנרדין קיצוני בהרבה: היא זוכה בדירוג האסטרונומי הזה זו הפעם הרביעית, כבוד שאף מסעדת עילית בעיר לא זכתה בו מלבדה. את הדירוג הראשון קיבלה המסעדה, שהתמחותה העיקרית בדגה ופירות ים, ב-1986 ממבקר המסעדות בריאן מילר, רק שלושה חודשים אחרי שנפתחה. להצלחה שמאחורי שני הדירוגים האחרונים אחראי ריפרט, שף המקום כבר יותר מעשור.

מה הופך את לה ברנרדין - וריפרט - לעדכניים כיום לא פחות מביום פתיחת המסעדה? לפי פרנק ברוני, מבקר המסעדות הנוקדני של הטיימס, כמו גם לפי מגזינים כגורמה ו-GQ, מדובר בגמישותו הקולינרית: למעשה, מבט בתפריט של לה ברנרדין ממפה את השינויים הגדולים שעברו על סועדי התפוח הגדול בעשור האחרון: משינוי תפריט הערב מהמהלך המסורתי של מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה, לתפריט בן ארבע מנות הכולל שתי מנות ראשונות, בהתאם לטרנד השוטף את העולם, דרך דומיננטיות של אלמנטים פרואנים, ובעיקר אסיאתים במטבח, וכלה בהשתייכות לאסכולת האוכל הנא.

כל אלו, וכנראה הרבה יותר, הם שגרמו לברוני לצאת בסופרלטיבים נדירים למסעדה, כ'נס קטן' ו'המסעדה הבטוחה ביותר בניו יורק'. ורק כדי לסבר את האוזן, אלו חלק מהמנות שנטעמו בארוחה: לובסטר מאודה בציר חמאה, שמפניה ובצלצלים, על מצע של מנגו ואבוקדו; ראגו של סקאלופס, צדפות וקוויאר; מנה של נתחי טונה ופואה גרא המוגשות עם באגט; דג הליבוט עם חלב קוקוס ולמון גראס; טארט שוקולד, אגוזי קשיו וקראמל; ופרפה מנגו.

ריפרט עצמו, הנושק לארבעים, הוא השף הצנוע מבין תמנוני האגו הניו יורקים. למרות עברו במסעדות כטור ד'ארז'אן המיתולוגית והתקדמות מטאורית כנער הזהב של ז'ואל רובושון, הוא בחר להתרכז בלה ברנרדין, במקום להפוך לקונגלומרט, למנף לעצמו תכנית טלוויזיה או לשווק ליין סירים מחבתות תחת שמו, כמקובל אצל הקולגות.

שעות לאחר פרסום הביקורת הנוכחית פצחו בלה ברנרדין בחגיגת ארבעת הכוכבים, בעזרת קוויאר, סלמון מעושן ושמפניה, כמו גם בצעקות במיטב המסורת האמריקאית ל"עוד עשר שנים". בכל אופן, אם אתם בדרך לניו יורק, אל תפספסו את המומנטום.

Le Bernardin. 155 West 51st Street, Midtown; (212) 554-1515.
מחירים: עסקית צהריים- 49$. תפריט ערב, ארבע מנות - 92$. תפריט טעימות של 7 מנות - 150$.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...