 |
/images/archive/gallery/299/354.jpg אספרגוס עם פורטובלו, של ''ארטישוק''.
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
תפריט אביב חכם בארטישוק, מסעדה באווירה מרוקאית ליד רחובות, שת"פ בנהריה ודי.ג'יי אהרוני עושה מצווה בגלינה |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 4/5/2005 18:13 |
|
|
|
|
 |
תפריט אביב קיץ בארטישוק: השף מנחם כ"ץ משיק לראשונה מאז פתיחת המסעדה מחדש תחת הנהלה חדשה קונספט מוצלח במיוחד. שם המיזם: ארוחת ארטישוק. הרעיון: מנה ראשונה ומנה עיקרית ב-89 ₪ בלבד. במסגרת הדיל הנ"ל תוכלו לטעום מנות ראשונות כמרק יוגורט עיזים עם טרטר טונה אדומה, מלפפון ואבוקדו, וטרין חצילים, בטטה, מנגולד וגבינת עיזים בשמן אגוזי מלך. בעיקריות: פילה בורי
על ראגו בורגול ועדשים ברוטב עשבי תיבול ,מולים בציר דגים ויין לבן, על פטוצ'יני עטוף בקרם תירס וכמהין.
מלבד אלו יארח כ"ץ במטבחו מנות נוספות, כלנגוסטין וקוקי סן ז'אק בציר ים על ספגטי של סלרי במרווה, פילה לברק על פירה שקדים ובטטה עם מרקחת לימונים ברוטב חמאת תפוזים, ובצלי אשלוט ממולאים בבשר טלה וירקות שורש על ריזוטו עשבים ולימון.
מסעדת ארטישוק, רח' מונטיפיורי 36, ת"א.טל': 5667770 -03
שת"פ חד פעמי: ב-17 במאי יחזור המסעדן אידי ישראלוביץ' (ממסעדת אידי המיתולוגית באשדוד) לכור מחצבתו נהריה, לארוחה משותפת עם אילן אופנהיימר ממסעדת "פינגווין" המקומית. בארוחה: פתיח של מרק גולש, מבחר של מזטים, מנות ראשונות כסביצ'ה דג ים, סלט "דודו" המפורסם של אידי, מבחר פירות ים , מנה עיקרית והאפפל שטרודל של מסעדת הפינגווין. הארוחה תלווה ביינות מסדרת "ירדן" של יקבי רמת הגולן, ובאווירה ביזארית משהו, תנכח במקום גם תזמורת, שתנגן שנסונים לאכלנים. מחיר הארוחה 150 ₪ לסועד, יש להזמין מקומות מראש.
ארוחה משותפת למסעדת אידי ולמסעדת הפינגווין. 17.5 בשעה 20:00. פינגווין, שד' הגעתון 31, נהריה. טל' להזמנות: 054-5333804
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
ישראלוביץ' (מימין) ואופנהיימר. חזק בשת"פ. צילום: יחסי ציבור
|
|
 |
 |
 |
 |
|
דודה משתדרגת, ORO נפתחת
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מתיחת תפריט במסעדת דודה. מרים בנימין, שבראה את התפריט של אמא, מסעדת האחות הירושלמית, הגיעה מעיר הקודש, כדי להנחיל מעט מסורת במטבח. כמו בעבר, גם הפעם קולקציית המנות נוטה לכיוון הלבנטיני, עם מקלובה (תבשיל שכבות המורכב מאורז עם פרגיות, תפוחי אדמה, כרובית, חציל וגזר ועופיון ממולא באורז, צנוברים פירות יבשים, מתובל בבהרט), תבשיל בשר עם במיה ומשמשים, עופיון ממולא ומתובל בבהרט, ומעורב ירושלמי עשיר כל יום חמישי. מהמסעדה טוענים כי פסגת הארוחה היא דווקא הקינוחים שנעשים במקום. בתופינים: בסבוסה, מאפה ביצים וסולת בציפוי קרם לואיזה ופיסטוקים, מלבי מחלב סויה עם חתיכות פרי, קדאיף טורקי ועוגת חלבה דודה, המורכבת משכבות של פיסטוק וקרם חלבה נימוח.
מסעדת דודה, היכל התלמוד 4, תל-אביב. טל': 03-5107001
נפתחה השבוע: ORO (זהב, בספרדית). המסעדה מגדירה את עצמה כמסעדת גורמה ים תיכונית. עם זאת, ההתמחות המיוחדת של המסעדה היא דווקא במגוון מנות של טאג'ין- תבשיל קדירה מרוקאי המבושל בכלי מסורתי. יהיו שם שבעה סוגי קוסקוס: עם ירקות, עם טלה, ואפילו קוסקוס מתוק עם פירות יבשים – מאכל מרוקני פופולרי בשם טנזיה. עוד בתפריט: ברבוניות בציפוי פריך על מצע סלט ירוק ובורגול ברוטב עריסה פיקנטי, תאנים במילוי בשר טלה קצוץ, צנוברים ונענע, ופילה דניס בעשבי תיבול טריים על פירה מתובל וקונפי שום. קינוחים: מלאבי מקורי לצד עוגיות מעמול ורוטב סילאן, קדאיף חלבה וקרפצ'יו אננס : פרוסות דקיקות של אננס טרופי טבולות בסירופ סוכר וליקר קלבדוס בליווי סורבה לימונענע .
את התפריט בנה השף גיא פרץ, והשף בפועל של המקום יהיה קובי קרקובסקי, שחזר לארץ אחרי 8 שנים בהן עבד במסעדות במנהטן. בעל המקום, איציק לוי מיבנה, החליט בגיל 27 להשקיע שני מיליון ₪ במיזם. ככזה, הלוקיישן חולש על 400 מ"ר, עם השקעה מיוחדת בתאורה, כמו גם קירות זהב. בנוסף, מציינים מאורו כי למקום גם בר מעוצב ובו 2000 בקבוקי יין להגשה מהיקבים הגדולים וכן מיקבי הבוטיק. המקום גם יקיים אירועים פרטיים לעד 150 איש.
ORO- בכניסה למושב גאליה (בסמוך לתחנת דלק אלון, ליד רחובות). טל': 9316617- 08
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
בשורה לערי השדה. ORO. צילום: יחסי ציבור
|
|
 |
 |
 |
 |
|
סאטורי נפתחת, אהרוני מדג'ה בגלינה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
נפתחה: סאטורי. שזה כמו סקס והעיר, רק ברמת החייל. האסייאתית החדשה במתחם רמת החייל המשתדרג והולך, תנסה להריץ בארץ הקודש את קונספט הדרינק שלאחר העבודה. כדי לפתות הפרסומאים, עובדי הטלוויזיה ושאר העובדים ברחוב, יציעו במקום דרינקים במחירים נמוכים במיוחד,שירות טייק אווי של קוקטיילים הביתה ומבחר של מנות המיועדות לנגיסה לצד משקה אלכוהולי. את התפריט בנה השף אבי שטייניץ, ובין המנות ניתן למצוא ספריבס תאילנדי בשום סויה ודבש כבד עוף בסאקה ורוטב שזיפים על בוק צ'ואי מאודה, פילה דניס על הטפניאקי על שעועית תאילנדית וערמוני מים.
סאטורי, הברזל 34, רמת החייל. טלפון: 03-6441151
פיינל פור באווירה סוציאלית: גלינה, שנפתחה לאחרונה בנמל תל אביב, מזמינה לצפייה בפיינל פור, ולמסיבה שאחריה, בה ידג'ה השף ישראל אהרוני. למה סוציאלית? במהלך הקרנת המשחק אתם מוזמנים להמר על 20 ₪ עבור הקבוצה שתזכה, המהמרים נכון יזכו בשוט וודקה או וויסקי על חשבון הבית וכספי ההימורים יאספו כתרומה לעמותת משאלת לב (עמותה שמגשימה משאלות עבור ילדים חולים).
בנוסף, גם כל ההכנסות מהמסיבה יהיו תרומה לעמותה במהלך היום יוצג תפריט מיוחד שיכלול מרגריטה מכבי - מבננות ותפוזים בצבעי כחול וצהוב (19 ₪) וארוחת המבורגר, צ'יפס ובירה מהחבית ( 39 ₪). לחובבי האלכוהול יוצע צ'ייסר של וודקה ובירה מהחבית (21 ₪). את התפריט של גלינה, שחקנית חדשה יחסית בנוף הנמל, הרכיב השף מנחם כ"ץ (ארטישוק) והשף המבצע הוא אייל ועקנין (לשעבר אדמונד ורפאל).
יום שישי הגדול בגלינה, 6 במאי. 18:00 -הקרנת הפיינל פור. 22:00- מסיבה עם די ג'יי אהרוני. גלינה , האנגר 19 נמל תל אביב הישן , טלפון :5445553- 03
|
 |
 |
 |
 |
|
 |  | קוקטייל מכבי בגלינה. צילום: יחסי ציבור
| |
|
|
|
|
|
|
|
|