 |
חדרי האוכל בצה"ל יהפכו בקרוב אחת לשבוע לחומוסיות. כמנה עיקרית בארוחת הצהריים תוגש לכל חייל צלחת חומוס בליווי שתי פיתות לפחות ותוספות מגוונות. לדברי רמ"ד תזונה במפקדת קצין הלוגיסטיקה הראשי, רס"ן שמוליק מולדובן, יתרונה של מנת החומוס היא הפופולריות הגבוהה לה היא זוכה ועלותה הנמוכה לעומת מנה בשרית, וכן ערכה התזונתי הגבוה והתאמתה המירבית לחיילים הצמחוניים.
החיילים ינגבו חומוס מתוצרת עצמית של מטבח היחידה, או חומוס מוכן המיוצר במפעל. כל סועד יקבל לידיו צלחת חומוס בעלת גומה, ולתוכה, כמיטב המסורת, יוזלפו שמן זית וטחינה ויועמסו גרגרי חומוס, פטרוזיליה קצוצה, פפריקה וצנוברים. למנה ניתן יהיה להוסיף גם ביצים, בורקס, בצל מטוגן, פטריות, פלאפל ועוד. את המנה העיקרית ילוו סלטים טריים וירקות חמוצים. רס"ן מולדובן ממליץ לסיים את ארוחת החומוס בקינוח מתאים, כדוגמת מלבי.
"ראינו שהחומוס מככב בראש סולם העדיפויות של החייל הממוצע", אמר רס"ן מולדובן. "אם החיילים ירצו להעלות את תדירות הגשת החומוס, נגיש להם אותו על בסיס קבוע בפיתה".
|
 |
 |
 |
 |
|
|