 |
/images/archive/gallery/312/890.jpg ממולאים.
צילום: מיכל לנרט  |
|
|
קרין גורן נעזרת בשף דני חסין כדי להכניס לתפריט שלכם קצת בריאות אורגנית עם טעם טוב |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
קרין גורן 3/6/2005 9:09 |
|
|
|
|
 |
אני לא סובלת טופו. לא מבינה איך אנשים אוכלים כוסמת. מתרחקת מזרעי פשתן ופניני טפיוקה כמו מאש, ואין סיכוי שתיתפסו אותי נוגעת עם קצה של מזלג בתחליפי בשר על בסיס סויה. מצטערת, אבל אוכל רוחני עושה לי צמרמורת, ויותר מהכל מזכיר לי אוכל של תוכים. כל הגרעינים והזירעונים האלה לא בשבילי. רק ירקות אורגניים אני אוהבת. הם קצת פחות יפים מהירקות של הסופר, אבל הרבה יותר בריאים וטעימים.
כל עוד לא מבשלים אורגני הארדקור, אני בסדר.
על חורבות מסעדת "אלי אולי" בתל אביב נפתח לפני חודש "ברנר 2", בית קפה מתוק עם מאפייה. דני חסין, השף והבעלים, מבשל שם אוכל צמחוני אורגני (וגם אופה לחם משאור אורגני). הפעם הוא ילמד אותנו לבשל מתכונים נהדרים, טעימים וגם טובים לבריאות. מומלץ להכין את המתכונים עם ירקות אורגניים, אבל בינינו, גם ירקות רגילים יצלחו.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
עגבניות, פלפלים וקישואים ממולאים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 10-8 מנות זמן הכנה: שעה וחצי
המצרכים לירקות: 4 עגבניות 4 פלפלים אדומים 4 קישואים עגולים
המצרכים למלית: 2 כפות שמן זית 1 גזר חתוך לקוביות 2 גבעולי סלרי קצוצים 1 סלסילת פטריות שמפיניון קצוצות 1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות 2 כוסות אורז מלא, מבושל במי מלח לריכוך 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים - פטרוזיליה, כוסברה ונענע קליפה מגוררת מלימון 1 קליפה מגוררת מתפוז 1 2 שיני שום כתושות מלח ופלפל, לפי הטעם 1 כפית אבקת קארי מיץ מ-1/2 לימון
אופן הכנת הירקות למילוי: חותכים את כיפת העגבניות ומרוקנים בעזרת כפית את בשר העגבניות. מסירים את עוקץ הפלפל ומרוקנים מגרעינים. מסירים את גבעול הקישוא ומרוקנים את תוכנו בעזרת כפית. שומרים את ה"מכסים" של הירקות.
אופן הכנת המלית: מחממים במחבת שמן זית. מוסיפים גזר, סלרי ופטריות ומטגנים עד שהירקות מתרככים מעט. אפשר להוסיף לטיגון גם את פנים הקישואים שרוקנו. מסירים מהאש. מערבבים עם יתר חומרי המילוי.
אופן המילוי והאפייה: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים את הירקות במלית (מכיוון שהאורז כבר מבושל, המילוי לא יתנפח ולכן אפשר למלא עד הסוף). מניחים מעל את המכסה של כל ירק. מניחים בתבנית משומנת בשמן זית ומזליפים מעט שמן זית מעל הירקות. אופים שעה (את העגבניות מומלץ לאפות חצי שעה בלבד, בתבנית נפרדת). מגישים חם או קר, עם רוטב עגבניות בסיסי, מתובל בקארי.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
סלט ארטישוק ותרד
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 8 מנות זמן הכנה: 40 דקות
המצרכים: 8 ארטישוקים טריים גדולים מיץ מ-4 לימונים 300 גרם עלי תרד צעירים 4 כפות שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם 100 גרם צנוברים קלויים 20 זיתים שחורים מסוג קלמטה, מגולענים 4 ביצים קשות פרוסות לרבעים
אופן ההכנה: קולפים את הארטישוקים סביב סביב עד שנשארים רק הלבבות. שמים בסיר, מכסים במים רותחים ומוסיפים חצי מכמות מיץ הלימונים ומלח. מבשלים 20 דקות, עד לריכוך חלקי. מסננים, מצננים ופורסים דק. מוסיפים לקערה עם עלי התרד ומתבלים במיץ הלימון הנותר, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים היטב. מקשטים את הסלט בצנוברים, זיתים ורבעי ביצים. מגישים מיד.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
פאי דלורית
|
|
 |
 |
 |
 |
|
פאי דלורית ואגוזים בשתי קומות
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: תבנית בקוטר 22 ס"מ זמן הכנה: שעה
המצרכים לפאי: 1 תחתית בצק פריך, אפויה חלקית
המצרכים לשכבת הדלורית: 1 דלורית גדולה (או מספיקה כדי להכיל 1 כוס מחית דלורית) 1/4 כוס סוכר חום 2 כפות סוכר 1 ביצה 1 כף שמנת מתוקה 1 כף חמאה מומסת 1 כפית תמצית וניל 1/4 כפית מלח 1/2 כפית קינמון 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
המצרכים לשכבת האגוזים: 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס סירופ תירס (להשיג בחנויות טבע) 2 ביצים 1 וחצי כפות חמאה מומסת 2 כפיות תמצית וניל קמצוץ מלח קמצוץ קינמון 3/4 כוס פקאנים, או אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה: אופן הכנת שכבת הדלורית: מקלפים את הדלורית, פורסים לפיסות גדולות ומבשלים בסיר עם מים רותחים עד שהיא מתרככת. מסננים, מצננים מעט ומועכים בעזרת ממעך פירה למחית חלקה. מודדים כוס מחית (את השאר לא צריכים למתכון זה). טורפים את המחית עם שני סוגי סוכר, ביצה, שמנת מתוקה, חמאה מומסת, תמצית וניל, מלח, קינמון ומוסקט. יוצקים את התערובת על תחתית הבצק ומשטחים. מחממים תנור ל-160 מעלות.
אופן הכנת שכבת האגוזים: טורפים יחד בקערה סוכר, סירופ תירס וביצים לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה, וניל, מלח וקינמון ומערבבים היטב. מוסיפים פנימה אגוזים ומערבבים. יוצקים מעל שכבת הדלורית.
אופן האפייה וההגשה: אופים עד שקיסם הננעץ במרכז הפאי יוצא יבש, כ-45 דקות . מצננים, פורסים ומגישים עם שמנת חמוצה מעורבבת עם קצפת ממותקת.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
סלט שורשים. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
סלט שורשים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 8 מנות זמן הכנה: 20 דקות
המצרכים לסלט: 2 כוסות דחוסות עלי בייבי 1 שורש סלרי קלוף ופרוס דק 2 גבעולי סלרי קצוצים 1 קולרבי קלוף ופרוס דק 2 צנוניות פרוסות דק 1 סלק קלוף ופרוס דק 1 פלפל ירוק חתוך לטבעות 1 תפוח עץ קלוף ומנוקה מליבה, פרוס דק
המצרכים לרוטב: 3/4 כוס יוגורט עיזים 1 כף חומץ אגוזים, מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
המצרכים לקישוט: חופן גרעיני חמנייה קלויים 2 כפות עלי נענע טריים
אופן ההכנה: מניחים בתחתית קערה גדולה את עלי הבייבי. מוסיפים מעל שורש וגבעולי סלרי, קולרבי, צנוניות, סלק, פלפל ותפוח. מערבבים יחד את חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מקשטים בגרעיני חמנייה ועלי נענע ומגישים מיד.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
תפוחי עץ ממולאים עגבניות מיובשות וגבינת עיזים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כמות: 10 מנות זמן הכנה: שעה
המצרכים: 5 תפוחים עץ ירוקים מסוג גרני סמית 50 גרם חמאה, או 3-2 כפות שמן זית 1 בצל קלוף וקצוץ דק 2 גבעולי סלרי קצוצים 2 שיני שום קצוצות 300 גרם גבינה בולגרית מחלב עיזים, חתוכה לקוביות קליפה מגוררת מלימון 1 1/4 כוס עגבניות מיובשות, מושרות 5 דקות במים רותחים וקצוצות גס מלח, פלפל שחור ואורגנו, לפי הטעם 500 גרם בצק עלים 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה: מקלפים וחוצים את התפוחים. מרוקנים מן הליבה. במחבת ממיסים חמאה ומטגנים בצל וסלרי, עד שהם מתרככים. מוסיפים שיני שום, מטגנים דקה נוספת ומסירים מהאש. מצננים. מוסיפים את קוביות הגבינה, קליפת הלימון המגוררת, העגבניות המיובשות, מלח, פלפל ואורגנו.
ממלאים את חצאי התפוחים בנדיבות במלית. מחממים תנור ל-200 מעלות, חותכים את הבצק לריבועים בגודל 12 ס"מ. מברישים בביצה, מניחים חצי תפוח ממולא על כל ריבוע ואוספים את הקצוות כלפי מעלה כך שתתקבל שקית. מורחים את הבצק בביצה מבחוץ ואופים חצי שעה, עד שהבצק שחום ותפוח. מגישים חם. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|