 |
חנוך (חני) פרבר, שף, כותב ואדם שבאמת אהב אוכל, הלך היום בצהריים לעולמו. קשה להגדיר את תרומתו של פרבר לעשייה הקולינרית בישראל, אבל אין ספק שמדובר באחד האנשים הרב גוניים ביותר שאי פעם יצרו כאן בתחום.
פרבר שילב בין בישול, כתיבה ועריכה על אוכל ואהבה אמיתית לכל דבר טוב במדיום. איש שאהב אוכל ים תיכוני, עם טעמים חזקים, סלד מחמאה ושמנת וחיבב בשר, טחינה וקפה טוב. אחרי שירות צבאי בשריון ולימודי עיצוב תעשייתי בבצלאל, הוא החליט לבסוף התמקד במשהו שאהב תמיד לעשות- אוכל.
משם, חייו השיקו לכמה מהמקומות המיתולוגיים בגסטרונומיה המקומית: מסעדת "זליג", אליה היו נוהרים כדי לאכול את ההמבורגר הכי טוב בתל אביב, בהמשך בישל ב"גרגנטוא" ביפו, כתב מדורים קבועים ב"ידיעות אחרונות" וב"גלובס", וחיבר ספרי בישול ומדריכים ("הנאות פשוטות", "ספר הבשר","ספר מתוק"),ואת "מדריך מפה לטיולי אוכל", שהיה מיזם שאפתני והכרחי בארץ.
בנוסף, שימש פרבר בשנים קודמות כעורך הגסטרונומי של מגזין "על השולחן" . בשנים האחרונות הוא עסק גם בייעוץ למסעדות, וגידל דור של קוראים להבנה ורגישות לטעמים וריחות. לכל מי שקורא, כותב ואוכל אוכל, הוא יחסר מאוד.
|
 |
 |
 |
 |
|
|