אל תקלפו את הירק או הפרי – בקליפה חומרים בריאים
קליפות הירקות והפירות שלנו נושאות בקרבן תכונות בריאות רבות, לכן ממומלץ וכדאי לא לוותר על החלק הזה שבירק או הפרי
משרד הבריאות ממליץ על אכילה של כ 7-9 מנות פרי לאדם בוגר ממגוון צבעים, מאחר ולכל צבע קיים יתרון רפואי אחר לגוף האדם. אבל לגבי הקליפות לא הייתה עד לאחרונה תמימות דעים דומה. אלא שמתברר כי לקליפות תפקיד לשמור על החלק הפנימי של הירקות והפירות מפני חרקים ומזיקים והודות לכך הן בעלות תכונות בריאותיות. לא כל קליפה ניתן כמובן לאכול (תפוז, אבוקדו, אבטיח ובננה למשל), ואת כל הקליפות חשוב לשטוף היטב ממעטה של אבק, אדמה, וחומרי הדברה.

חשוב גם לזכור שלאנשים עם מערכת עיכול רגישה, מעי רגיז או מחלות מעיים, כן מומלץ לקלף. הוא הדין באנשים עם מערכת חיסון רגישה (מחלות אוטואימוניות או אנדוקרינולוגיות שונות), עקב רגישות גבוהה לריסוס או לסיבים. יש לשים לב גם לכך שחלק מהקליפות מכילות כמויות גבוהות של ויטמין K- אשלגן- ומי שנאסר עליו הוויטמין הזה מסיבות בריאותיות, שיימנע מקליפות.
אבל המשוחררים מהמגבלות הללו, כדאי שיתרגלו לבשל, ולאכול, קישואים, חצילים, סלק, בטטה ותפוחי אדמה עם הקליפה, לקצוץ ירקות לסלט מסוג מלפפון וגזר, עם הקליפה, ולרסק פירות למחית עם הקליפה.
כשאומרים מחית, צצה השאלה מה דינם של תינוקות בסוגיית הקליפות. קיים מיתוס בנוגע לקילוף ירקות ופירות לפני גריסתם עבור התינוקות שזה עתה מתחילים במזון מוצק. רוני גוטליב מדגישה שאין הנחייה מיוחדת עבור תינוק שאין לו רגישויות ידועות להימנע מקליפה. הדרך הנכונה לפעול כאן היא לנסות בזהירות בכל יום להאכיל את התינוק בירק או פרי גרוס (על קליפתו) בכמות קטנה. אם הוא מגיב באופן חיובי - ניתן להמשיך בהאכלה בדרך זו.
נחתום ברשימה של התכונות הבריאותית של כמה קליפות השכיחות בכל בית, ונזכיר שבכולן הן מקור טוב לסיבים תזונתיים:

מלפפון - קליפתו עשירה בוויטמיני B ו-C.
תפוח אדמה – הקליפה עתירת ויטמיני B ואשלגן.
גזר - קליפתו מכילה ויטמין A וסידן.
תפוח- בקליפה יש ויטמין A , ויטמין C וויטמין K.
בטטה – קליפתה עתירת סידן, אשלגן וויטמין A וכן ויטמיני B במינונים קטנים.
שקדים – בקליפה יש סידן בכמות גבוהה ואף ברזל.
חציל - קליפתו הסגולה מכילה אנטיאוקסידנטים פוליפנולים.
שסק - ויטמין A , ויטמין C ונוגדי חמצון נוספים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg