פותחו בישראל: גופיה שעושה א.ק.ג. ולב וריטואלי
היום נפתח בתל אביב כנס הקרדיולוגיה הבינלאומי ICI Meeting 2015. לקראת הכנס אנו מציגים 5 חברות ישראליות שמציגות פיתוחים פורצי דרך בתחום הרפואה
היום נפתח בתל אביב כנס הקרדיולוגיה השנתי הבינלאומי ICI. הכנס המציין 20 שנה להיווסדו, מושך אליו אלפי רופאים, יזמים, חוקרים, משקיעים, נציגי חברות ומנהלים בכירים מרחבי העולם שמגיעים לחזות בחוד החנית של התעשייה הישראלית והבינלאומית. עורכי הכנס מציינים כי מרבית החברות הישראליות הבולטות הציגו בתחילת דרכן בכנס, ביניהן חברת וולטק המפתחת ציוד להחלפת מסתמים שנמכרה לאחרונה ב-860 מיליון דולר לחברה האמריקאית Heartware, חברת ונטור המפתחת מסתמים חדשניים שנמכרה למדטרוניקס ב-300 מיליון דולר, וחברת מדיגייד יצרנית נווט תלת ממדי בגוף האדם שנמכרה לסנט ג'וד מדיקל ב-300 מיליון דולר. השנה יוצגו בכנס פיתוחים חדשים רבים של חברות ישראליות מתוכם בחרנו להציג 5 חברות ישראליות מבטיחות:HealthWatch – חברה בתחום ה"טכנולוגיות הלבישות". החברה פיתחה גופיה ועליה חיישנים המאפשרים לערוך למטופל מעקב א.ק.ג במשך 24 שעות ולאורך ימים ללא חיבור לאלקטרודות. כך למעשה המטופל יכול להמשיך ולנהל את חייו מבלי להיות כבול למכון הלב או לבית החולים אלא להיות מנוטר בביתו ובמקום עבודתו, כאשר הנתונים מועברים באמצעות הסמארטפון לענן מיחשוב.
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
Control Rad Systems – החברה פיתחה מכשיר רנטגן המפחית משמעותית את הקרינה המסוכנת הנפלטת במהלך הליך קרדיולוגי בעזרת טכנולוגיה מתקדמת שמזהה את הנקודה שבה מסתכל המנתח וממקדת בה את הקרינה. כך מופחתת הקרינה הרדיואקטיבית בניתוח ב-75%!
RealView Imaging – החברה פיתחה מערכת הדמיה של הלב באמצעות הולוגרמה ש'מרחפת' בחדר, טכנולוגיה שכבר נמצאת בשלבי פיתוח ומחקר מתקדמים ביותר. הטכנולוגיה מאפשרת לרופא להיעזר בהולוגרמה של לב המטופל, למשל לפני צנתור, כדי לבדוק עם הסטנט מתאים למבנה האנטומי של המטופל.
פנגולין - חברה ישראלית צעירה המייצרת בשיטה חדשנית העתקים מדויקים ופעילים של לבבות וכלי דם של חולים המיועדים לעבור פרוצדורות קרדיולוגיות מורכבות. הסימולטור מאפשר לרופא המנתח להתאמן "על יבש" לקראת ניתוח עם פוטנציאל הסתבכות – למשל בילד או בחולה עם עיוות בלב – על העתק זהה, שקוף ופועם ללב האמיתי של החולה, ומסייע לו לבחור את דרך הפעולה הנכונה, להימנע מטעויות קריטיות וכו'. רופאים שבדקו ועבדו עם הסימולטורים מגדירים אותם כמהפכניים.
ארינטה – חברה ישראלית שמביאה בשורה שמשנה את כללי המשחק בקרדיולוגיה בשוק המוערך במאות מיליוני דולרים בשנה. החברה פיתחה מערכת ייחודית להדמיה של הלב, המאפשרת "צנתור וירטואלי". מדובר בסורק סי.טי מיוחד שמטרתו להחליף צנתורים פולשניים בתהליך פשוט, מהיר, זול, ומופחת קרינה. בישראל מתקיימים כ-100,000 צנתורים אבחנתיים בשנה, המתבצעים לצורך איתור בעיות בלב. זוהי הבדיקה המהימנה והחשובה ביותר, המאפשרת לוודא חסימות ובעיות לבביות, אולם היא בדיקה פולשנית, שלצד יתרונותיה, יש בצדה גם חשש מסיבוכים.