מלחמת החלל בין סין לארה"ב מתחממת
בעוד הממשל האמריקני משגר טילים עם לוויינים בעלי יכולות צבאיות, סין פרסמה תוכנית חלל שבמכרזה הנחתת רכב חלל על המאדים ב2020
האם מלחמת הכוכבים בין המעצמות חוזרת? צבא ארצות הברית שיגר השבוע לחלל שתי חלליות בעלות יכולות הגנה על לוויינים מסחריים וצבאיים מפני מוקשי חלל וצורות איום אחרות. לפני השיגור נמסר כי החלליות בנויות כדי להגן על הלוויינים של ארצות הברית והידידות שלה. סגן שרה ברנט, דוברת פיקוד החלל בחיל האוויר האמריקני מסרה כי "החלל סביב כדור הארץ הפך לצפוף מאד מבחינת הלוויינים הסובבים בו. מדובר בציוד יקר בעל השפעה כלכלית ואנחנו רוצים להגן על הרכוש שלנו מפני גורמים עוינים שיכולים לפגוע בו".הצבא האמריקני לא פירט יותר מה יכולות הלוויינים וגם מה המטרות המיוחדות שלהם אולם כבר כעת ברור שמדובר בפעילות הרתעתית ברורה לחלוטין. בנוסף ככל הנראה מדובר גם בלוויינים שמסוגלים לבדוק לווייני חלל אמריקנים שיצאו משימוש במשך השנים ולנתר את הבעיות שנוצרו בהם וכן את הסיבות שגרמו להשבתה שלהם.
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

במקביל לשיגור האמריקני פרסמה היום סוכנות הידיעות הסינית הרשמית את תוכנית החלל שלה שגולת הכותרת היא רכב חלל מתוחכם שאמור להגיע למאדים סביב שנת 2020. רכב החלל הזה שוקל 200 ק"ג יהיו לו 6 גלגלים וארבעה פנלים סולריים שיאפשרו לו לתפקד לבדו בכוכב האדום. בכך מקדמת סין בעוצמה את פרויקט החלל שלה שהחל בשיגור אסטרונאוט בשנת 2003 וכן בהנחתת רכב חלל על הירח ב2013. בנוסף לכך הסינים מתכננים הנחתה מאוישת על הירח בשנת 2036.

הפרסום הסיני האחרון מדליק בפנטגון האמריקני נורות אזהרה אדומות רבות. אמנם ממשלת סין טוענת כי מדובר בתוכנית חלל אזרחית בלבד אולם בארה"ב לא קונים את הפרסומים והאמירות האלו. החשש גדל לאחרונה אחרי שסין ערכה בחלל ניסוי בשיגור לוויין קוונטים. צבא סין היה מעורב עמוקות בפרויקט הזה ואף ניסה למנוע את פרסומו. מצב זה מסביר מדוע משרד ההגנה האמריקני מדגיש לאחרונה בפרסומים שלו את התגברות היכולות הצבאית החללית של סין.
במסגרת זו בייג'ינג בדקה לאחרונה טכנולוגיית טילים נגד לוויינים, מהלך זה הוביל את הקונגרס האמריקני לאסור על נאס"א לשתף פעולה עם סוכנות החלל הסינית מחששות לריגול. כך או כך הממשל האמריקני הדגיש היום כי "שיגור הטילים אינו סימן מאיים אלא צעד אבטחתי בלבד, אנו רוצים לשתף פעולה עם כל מדינות העולם בנושא השימוש בחלל לצרכים אזרחיים".
כזכור הנציג הרוסי באו"ם הציע לפני כשנה הצעת החלטה בין לאומית המפרזת את החלל מכלי נשק. ההצעה הפכה בהמשך להצעת החלטה בינלאומית בה תמכו 122 מדינות. אולם היו ארבע מדינות שהסתייגו והתנגדו להחלטה זו. הארבע האלו היו: ארה"ב, ישראל, אוקראינה וגאורגיה.