אחרי שנה: הניסוי שמדמה שהייה במאדים הושלם
אסטרונאוט צרפתי, פיזיקאי גרמני וארבעה אמריקאים, חיו בתוך כיפה, ללא אוויר צח, מזון טרי ופרטיות במשך שנה. המחקר, במימון נאס"א, הוא הארוך ביותר שנעשה מסוגו לקראת המרוץ לכוכב האדום
אסטרונאוט צרפתי, פיזיקאי גרמני וארבעה אמריקאים – טייס, אדריכל, עיתונאי ומדען קרקע, סיימו בהצלחה סימולציה של מאדים בהוואי לאחר שנה שבה חיו בבידוד. מאז ה-29 באוגוסט 2015, השישה חיו בתוך כיפה, ללא אוויר צח, מזון טרי ופרטיות.עוד כותרות ב-nrg:
י-ם: האב שדקר את בתו במספריים חשוד בניסיון רצח
הלוחם שירה בפלסטיני חשוד בגרימת מוות
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
הצוות יוצא מהכיפה. צילום: רויטרס
המחקר, במימון נאס"א, המנוהל על ידי אוניברסיטת הוואי הוא הארוך ביותר שנעשה מסוגו, מאז המשימה הרוסית שנמשכה 520 יום, בה שישה קוסמונאוטים בילו 17 חודשים בהדמיה של מסע למאדים שנועד לבחון את ההשפעות הפיזיות והפסיכולוגיות של מסע כזה.

''המחקר חיוני מאוד''. המשתתפים בניסוי.
צילום: EPA
הצוות נאלץ לחיות עם משאבים מוגבלים, ללבוש חליפות חלל מחוץ לכיפה ולבצע משימות מבלי ליצור קונפליקטים אישיים. לכל אחד מהם היה דרגש שינה קטן ושולחן והם ניזונו מאבקת גבינה וטונה משומרת.
אחרי שהצוות שרד שנה בבידוד אמרו השישה שהם בטוחים כי מסע למאדים עשוי להיות הצלחה. "מסע למאדים בעתיד הקרוב הוא מציאותי לחלוטין", אמר חבר הצוות הצרפתי, סיפריאן ורסאוקס. "אני חושב שניתן להתגבר על החסמים הטכנולוגיים והפסיכולוגיים", הוסיף.

''מסע למאדים בעתיד הקרוב הוא מציאותי לחלוטין''. הכיפה בה התרחש הניסוי.
צילום: EPA
אולם מפקדת המשימה, כרמל ג'ונסטון, אמרה כי חוסר הפרטיות במהלך שנת המחקר הזו היה קשה מנשוא. "זה כמו לגור עם שותפים ושהם כל הזמן שם ואי אפשר לברוח מהם. אם אתה לא מסוגל לדמיין את זה אז תחשבו על מצב שבו אין לך אפשרות לברוח מאף אחד", הוסיפה.
דוקטור לאדריכלות באוניברסיטת הוואי, טריסטן בסיגתוויט, שיבח את המחקר שנעשה במסגרת מסע בחלל. "המחקר חיוני מאוד – להבין כיצד אנשים פועלים בסוגים שונים של משימות ולהבין את האלמנט האנושי במסע בחלל", אמר.
מומחים טוענים כי האנושות עלולה להגיע לכוכב האדום בעוד שנה עד שלוש שנים, ומשימות לתחנת החלל הבינלאומית נמשכות בדרך כלל כחצי שנה בלבד.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg