בתום 24 שעות המתנה: הגשושית נחתה במאדים

בניסיון ראשון מזה עשור ולאחר כישלון הניסיון הקודם, סוכנות החלל האירופית סימנה הצלחה כאשר גשושית החלל "סקיאפרלי" נחתה סוף-סוף בכוכב האדום. הטכנולוגיות שאותן היא נועדה לבחון טכנולוגיות שייכנסו לתוקף ב-2020

אסף גולן | 19/10/2016 20:54
תגיות: חללית,גשושית,מאדים
אנחת רווחה במרכז סוכנות החלל האירופית: הגשושית "סקיאפרלי" יצרה אות עם כדור הארץ והפיגה את החששות בסוכנות, שלפיהם הקשר עם החללית אבד. האות מכלי החלל הגיע שעתיים לאחר נחיתתו על הכוכב האדום, ובתום שוטטות של 24 שעות ברחבי האטמוספרה של הכוכב. לאחר שתושג ודאות כי הגשושית עובדת היטב, היא תחל מחר בפעילות אינטנסיבית שתימשך שבוע, במטרה למצוא רמזי חיים על המאדים.

עוד כותרות:
נתניהו: הנשיא אובמה מהווה סכנה ממשית להתיישבות
הפרלמנט הצ'כי גינה את החלטת אונסק"ו על הכותל
גנרל אמריקאי: מנהיגי דאעש נמלטים ממוסול

הגשושית נוחתת במאדים - הדמיה:

 

"סקיאפרלי" עשתה מסע של שבעה חודשים ו-500 מיליון קילומטרים כשהיא מחוברת לחללית. את מהלך הנחיתה החלה הגשושית בשעה 17:42 שעון ישראל, כשהיא נכנסת לאטמוספירה של הכוכב במהירות של 21 אלף קמ"ש.

אל הגשושית הנוכחית חוברו מצנחים אל הכלי וכן מנועי האטה, שסייעו לנחיתה המוצלחת. אזור הנחיתה של הגשושית הוא מישור מרידיאני בכוכב הלכת: מדובר באזור שטוח בקרבת קו המשווה של הכוכב, שבו פועל גם רכב החלל של נאס"א הקריוסוטי. אזור זה נבחר בשל מאפייניו השטוחים והחלקים יחסית, וזאת כדאי להבטיח את הנחיתה הקלה ביותר עבור ה"סקיאפרלי".

כעת, אחרי שהנחיתה בוצעה בהצלחה, המדענים ממתינים לעדכונים מהשטח, ולממצאים שיאפשרו לבחון טכנולוגיות שאמורות להיכנס לפעולה ב-2020, כך לדברי סוכנות החלל האירופית. הגשושית, השוקלת 577 קילוגרמים, היא חלק ממשימת ExoMars, המשותפת לסוכנות האירופית והרוסית. 
  
צילום: AFP
הגשושית סקיאפרלי צילום: AFP

הצלחת הנחיתה הערב מגיעה כעשור לאחר "הכישלון המפואר" של החללית "ביגל 2", בשנת 2003. בניסיון ההוא החללית נחתה על הקרקע אך לא הצליחה לפרוש את קולטי השמש שלה כיאות. הכישלון גרם לחללית לחוסר יכולת לתקשר עם כדור הארץ, וכך בעצם להשבתתה.

"סקיאפרלי" נקראת על שמו של האסטרונום האיטלקי, ג'ובאני סקיאפרלי. זהו המדען הראשון שהפנה את עדשת הטלסקופ שלו לכיוון מאדים ומיפה את פני השטח על כוכב הלכת.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''חלל ופיזיקה''