קבלו את מהפכת המקלדות של מכון התקנים הישראלי

התרגלתם כבר להקליד במקלדות הישנות? ובכן אתם עומדים לפני מהפכה במסגרתה ישונו מקומותיהם של 4 אותיות ומספר סימני פיסוק במקלדות שלנו

אסף גולן | 13/12/2016 11:38
מהפכה בדרך? מכון התקנים הישראלי פרסם השבוע להערות הציבור וגורמי המקצוע השונים תקן חדש של מקלדות לישראל. התקן של המכון מציע שינויים קלים במערך מיקומם האותיות העבריות במקלדות עבריות-לטיניות למחשבים.

לפי מכון התקנים, הקושי העיקרי בשימוש במקלדת הנוכחיות הוא הוא שחלק מהקלידים של סימני הפיסוק - נקודה (.), פסיק (,), גרש (') ולוכסן (/) - תלויים בשפה בה כותבים, והם משתנים משפה לשפה והמצב הזה מייצר הפרעה למשתמש לפתח מיומנות הקלדה. לכן מציע המכון מקלדת חדשה שבה מבוטלת הכפילות בקלידי פיסוק אלו. כעת כל סימן פיסוק יופעל על ידי קליד אחד בלבד, שפעולתו אינה תלויה במצב המקלדת (עברי או אנגלית, למשל).

באופן דומה נעשו שינויי מיקום של מספר אותיות עבריות, זאת כדי למנוע טעויות שכיחות בבחירת הקליד, כמו בין "ו" ל"ן" הסמוכות זו לזו כיום. לפי פנחס שחר, מנכ"ל המכון: "מטרת התקן היא לפשט את השימוש במקלדת עברית-לטינית, על פי גישה אינטואיטיבית וישירה".
 
יח''צ
המקלדות יעברו שינוי? יח''צ

במכון התקנים הסבירו שעבור רוב המשתמשים כל שינוי בארגון המקלדת המקובלת הוא בעייתי, וכדי לצמצם את קשיי ההסתגלות למיפוי החדש, התואמוּת למקלדת הלטינית התקנית, QWERTY, היא מוחלטת. כך, נשמר ברובו המיקום המקובל של אותיות עבריות ולטיניות, ספרות וסימני פיסוק, כבציוד היקפי של מחשבים. השינויים מופיעים רק במצב העברי.

עוד נמסר כי התקן החדש נוצר עקב פניות רבות של הציבור, שטענו שהמקלדת הקיימת לא מספיק ידידותית, בייחוד במעבר בין אנגלית ועברית, שבו סימני הפיסוק מחליפים מקום. לכן ישבה במכון ועדה טכנית, שבה חברים נציגים של איגוד האינטרנט הישראלי, מיקרוסופט, איי-בי-אם, המועצה לצרכנות, הלשכה לטכנולוגיות המידע, העמותה הישראלית לקוד, ועוד, והחליטה, בשיתוף הוועדה לשימושיות במכון, להכין תקן חדש. התקן החדש אינו מחייב, כמו גם התקן הנוכחי.

עם זאת, במכון התקנים מאמינים שהתעשייה "תתיישר" לפי התקן החדש, ושהציבור ידרוש אותו כשיבין שהוא נוח יותר. השינוי יוכל להתבצע, אגב, גם במכשירי הסלולר.

כאמור בימים אלו התקן החדש מפורסם לקבלת ביקורות והערות מהציבור, עד 12 בינואר. לאחר מכן הוועדה תבחן את ההערות, ובהמשך יתקבל התקן הסופי של המקלדת החדשה. הערות למקלדת ניתן לשלוח למרכזת הוועדה במכון התקנים.

למעוניינים, ניתן להוריד את הפריסה החדשה למחשבי Windows ו-Linux וגם למכשירים מבוססי מערכת האנדרואידמכאן. במידה ויאושר התקן, מקלדות תומכות יגיעו בשנה הבאה, אולם השינוי נדרש גם בצד מערכות הפעלה, דבר שיכול לקחת לא מעט זמן.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים