חברת ביטוח יפנית החליפה 30 מעובדיה במחשב
תוכנת מחשב בעלת בינה מלאכותית שמנתחת דוחות רפואיים ומצב בריאותי, וצופה מהו סכום הכסף העתידי שהמבוטח יהיה זכאי לו - עתידה לחולל שינוי עומק בשוק העבודה היפני. ביפן, שסובלת מילודה שלילית, דווקא שמחים על חדירת רובטים לחברות
חברת ביטוח יפנית בשם Fukoku Mutual Life Insurance החלה להחליף את עובדיה במחשבים בעלי בינה מלאכותית ויכולת למידה עצמאית. החברה שמתמחה בהערכת סכומי כסף שהיא עתידה לשלם למבוטחיה, על בסיס גילם, ההיסטוריה הרפואית שלהם ופרמטרים אחרים, החלה להכניס מחשבים עם בינה מלאכותית שיוכלו להבין בעצמם את דוחות בתי החולים על האנשים, לנתח את ההשפעה של מחלות וניתוחים ביחס לגילו של המבוטח וכך לקבוע את הקצבה שיש לתת לו.לא צריך עובדים:
המהלך הנוכחי יחסוך לחברה 30 עובדים והיא מעריכה שכל שנה היא תחסוך באמעותה 4 מיליון דולרים. עלותה החד פעמית של המערכת הממוחשבתנאמדת בכ-4 מיליון דולר ותחזוקתה השוטפת תצריך עוד כ-400 אלף דולר בשנה, כך שבטווח הארוך מדובר בחיסכון משמעותי עבור חברת הביטוח.

האם רובוטים יחליפו אותנו בעבודה?
צילום: שאטרסטוק
בשלב הראשון רואי חשבון אנושיים עדיין יבדקו את החישובים הממוחשבים של החברה ויאשרו אותם, אולם עם הזמן וככל שאמינות המערכת, המיוצרת על ידי חברת IBM תעלה, כך תסמוך החברה באופן בלעדי על המחשבים וכלל לא תעסיק עובדים בתחום.
הניסוי הזה מעורר עניין רב בקרב חברות הביטוח היפניות שבוחנות מקרוב את התהליך ומתכננות גם הן להחליף את צוות העובדים בתוכנות ממוחשבות שיוכלו לנהל את מערך הכספים באופן עצמאי תוך כדי הפעלת כישורי למידה והסקת מסקנות, על בסיס חומרים ומידעים חדשים שייכנסו למערכת.

האם בעתיד יהיה צורך עוד בגורם האנושי?
AFP
יש לציין כי ממשלת יפן תומכת בחום במהלכים מסוג זה וזאת בגלל הקיטון המתמשך באוכלוסייה היפנית. בשנים האחרונות הריבוי הטבעי ביפן הוא שלילי והאוכלוסייה מזדקנת במהירות כך שיש למשק היפני, שלא רוצה להישען יותר מידי על עובדים זרים, פחות ופחות ידיים עובדות. לאור זאת הממשל היפני דוחף להעמקת כניסת הרובוטים והתוכנות החכמות למדינה כדי שאלו יבצעו מטלות רבות שעד כה ביצעו בני אדם.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg