מחקר חדש: אימהות ביו"ש מפחדות יותר מאבות
ממחקר שנערך באוניברסיטת אריאל, בהשתתפות 204 אנשים, התברר שלמרות האירועים הביטחוניים, תושבי יו"ש לא חווים רמות פחד גבוהות. בנוסף אימהות מתמודדות עם הפחד למען ילדיהן
תושבי יהודה ושומרון לא חווים רמות פחד גבוהות, למרות האירועים הביטחוניים התכופים, כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת אריאל. בנוסף עלה במחקר שאימהות מפחדות יותר, אך מתמודדות עם הפחד למען ילדיהן. לעומת זאת, האבות בוחרים יותר בסגנון התמודדות המתמקד בבעיה.
למרות האירועים הביטחוניים, תושבי יו''ש לא חווים רמות פחד גבוהות.
צילום: AFP
המחקר שבחן את ההתמודדות של משפחות המתגוררות באזורים מוכי טרור, נערך על ידי פרופ' מלי שחורי ביטון, ראש החוג לקרימינולוגיה באוניברסיטת אריאל בשיתוף מו"פ אזורי מזרח. הוא בחן לראשונה את תושבי יהודה ושומרון, כאוכלוסייה המתגוררת באזור בו מתרחשים אירועים ביטחוניים בתדירות גבוהה. החוקרים בחנו והשוו בין התמודדות ההורים וילדיהם עם האירועים אליהם הם נחשפים, בעיקר סביב נסיעות בכבישים.
86 זוגות הורים וילדיהם השתתפו במחקר, מדובר בסך הכל ב-204 אנשים. הם ענו על שאלונים שבדקו את רמת החשיפה לאירועים ביטחוניים, ואת רמת הפחד הנלווית להם. בנוסף על כך, ענו ההורים על שאלון שבדק סגנונות התמודדות עם החיים בצל איומים.

האבות נחשפו לאירועים ''קשים יותר''.
צילום: אריה אביטן
רמת החשיפה לאירועים ביטחוניים של ההורים גבוהה משל ילדיהם וכי האבות נחשפו לאירועים "קשים יותר", כך עלה מתוצאות המחקר. בנוסף התברר שהאוכלוסייה המפחדת ביותר הינה אימהות, הדבר התבטא בכך שיותר מ-60% מהאימהות העידו כי נאלצו לוותר על פעילות כלשהי בשל המצב הביטחוני.
מממצאי המחקר התגלה שניתן לנבא רמת פחד אצל הילדים, על ידי רמת החשיפה האובייקטיבית שלהם לאירועים ורמת הפחד שהוריהם מפגינים. יחד עם זאת, המחקר מצביע על כך שרמות הפחד שדווחו אצל המשתתפים הן יחסית נמוכות. יתכן כי הדבר נובע מכך שאוכלוסייה שחייה בצל אירועים כאלה לאורך זמן, מסתגלת לכך ומצליחה להמשיך באורך חיים רגיל.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg