חוקרים אמריקאים ומקסיקניים הודיעו כי בכוסברה נמצא מרכיב שיכול להרוג את בקטריית הסלמונלה. משחר ההיסטוריה הניחו בני האדם שאוכל חריף "שורף" חיידקים ומונע מאוכל להתקלקל - על הנחה זו התבססו החוקרים שביקשו לבחון את יכולותיה האנטיביוטיות של הכוסברה, צמח תבלין שנפוץ מאוד במטבח המקסיקני. המרכיב, העונה לשם, Dodecenal, נמצא בעלי הכוסברה הטריים ובגרעינים.
בבדיקת מעבדה מצאו החוקרים כי החומר הנ"ל הוא פי שניים יותר אפקטיבי בהדברת סלמונלה מאשר כל תרופה אנטיביוטית אחרת עבור סלמונלה. "הופתענו לגלות שדודאסאנל הוא אנטיביוטיקה טבעית כל כך אפקטיבית", אומר איסאו קובו, כימאי מאוניברסיטת ברקלי בקליפורניה. "למרבה הצער, צריכת כוסברה טרייה לא תתפקד באותה צורה במקרה של הרעלת מזון, בטח לא כשמדובר בכמויות סבירות של כוסברה שאדם מסוגל לצרוך ביום. במידה ואכלתם נקניקיה בדוכן רחוב מפוקפק ואתם חוששים מהרעלת מזון – יהיה צורך במשקל זהה של כוסברה על מנת למנוע הרעלת מזון", אומר קובו. בנוסף לדודאסאנל נמצאו בכוסברה עוד כשניים עשר מרכיבים אנטיביוטיים נוספים.