אל היין האדום והתה ירוק מצטרף עכשיו גם ההיביסקוס כמפחית כולסטרול
דפדף בניו אייג'
ד''ר דינה ראלט 23/9/2004 14:56
מחקר טייוואני שפורסם במגזין Science of Food and Agriculture גילה כי תמצית צמח ההיביסקוס מכילה רמה גבוהה של אנטי אוקסידנטים, חומרים נוגדי חימצון המורידים את רמת הכולסטרול בדם. היביסקוס (Hibiscus sabdariffa) הוא צמח מרפא המשמש את הרפואה המזרחית מזה שנים רבות לריפוי לחץ דם גבוה ומחלות כבד. הפעם בחנו החוקרים את השפעתו על הצטברות ה"כולסטרול הרע"low density) lipoprotein) בעורקי החולדות. התוצאות הראו כי התמצית הפחיתה את הצטברותו ברמה ניכרת.
ניסויים דומים נעשו בעבר גם עם יין אדום ותה ירוק. בינתיים בוצע הניסוי על בעלי חיים אולם החוקרים מניחים כי פעולה דומה תיתכן גם על בני אדם.
קישורים נוספים: ניסויים קודמים הראו תוצאות דומות גם עם ארנבות: