 |
/images/archive/gallery/143/348.jpg
צילום: רויטרס  |
|
|
חוקרים מקנדה: כדי להימנע ממתכות רעילות המצטברות בדגי ים מומלץ להרבות בשתיית תה שחור |
|
|
 | דפדף בניו אייג' |  | |
ד''ר דינה ראלט 8/11/2004 12:28 |
|
|
|
|
 |
דגים החיים חיים ארוכים, כמו למשל דגי טונה, צוברים בגופם כמויות גדולות של מתכות רעילות מהים, שהבולטת שבהן היא הכספית. זו הסיבה לכך שלמרות היתרונות החשובים שיש בתזונת הדגים, מזהירים מרפאים ופעילי אקולוגיה מפני אכילת דגים, בייחוד נשים בהריון או ילדים קטנים. כדי להעריך את כמות הכספית הנספגת בגוף כתוצאה מתזונת דגים, נמדדת רמת הכספית שהצטברה בקווצת השיער שמאחורי הראש ובדם. כשנעשו מדידות כאלה הבחינו חוקרים מקנדה כי ספיגת המתכת הרעילה מדגים אינה זהה באוכלוסיות השונות וכי היא תלויה בהרגלי התזונה השונים.
באופן מפתיע גילו החוקרים כי דווקא אצל אוכלוסיות שנחשפו לרמות כספית גבוהות, נמצאו רמות כספית נמוכות. השערת החוקרים היתה כי מרכיבים מסוימים במזון בולמים בפועל את שיעור ספיגת הכספית בגוף. המרכיב הספציפי שהם חשדו בו היה תה המכיל פלבנואידים, שביכולתם לקשור את הכספית ולמנוע את ספיגתה על ידי הגוף. החוקרים התבססו גם על מנהגיהם התזונתיים של היפנים, הידועים בחיבתם הרבה לתה ובתזונה עשירה בדגים ועם זאת הם בעלי רמות כספית נמוכות. בכינוס הקרוב שייערך בגימלי, קנדה, ישתתפו 60 מדעני מחקר כספית לניסוי משותף בו במשך שלושה ימים הם יאכלו דגים מאגם ויניפג. חצי מהמשתתפים ישתו 6 כוסות תה שחור ליום ואילו החצי הנותר ימנע משתיית תה. רמות הכספית בדמם ייבחנו בתחילת ובסיום הכינוס.
ד"ר לוקטו ממשתתפי הניסוי מדגיש כי חשוב שגם מדענים יקחו חלק בניסויים שהם מבצעים ובכך יחזקו את הקשר שלהם לקהילה. תוצאות ניסוי גימלי יהיו זמינות בינואר 2005. קישורים נוספים: lucotte.marc_michel@uqam.ca
November 1-5, 2004, Canada COMERN's 5th General Congress
על הטוקסיקולוגיה של הכספית
להמשך קריאה
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|