חוקרים מאוניברסיטת קורנל: בצל, ובייחוד בצלצלי שאלוט, מעכבים גידול של תאים סרטניים
דפדף בניו אייג'
ד"ר דינה ראלט 17/11/2004 13:26
בצלים מורידים דמעות אבל הם גם יכולים להגן מסרטן. לשאלה כמה בצלים בדיוק כדאי לאכול לחוקרים מאוניברסיטת קורנל אין עדיין תשובה מדויקת אבל הם כן יודעים שלסוגי הבצל בעלי הריח החזק, כמו למשל בצלצלי השאלוט, יש עדיפות על פני בצלים עדינים.
החוקרים בחנו 10 סוגי בצל טרי ומצאו כי עם עליית החריפות של סוג הבצל עלה גם ריכוז נוגדי החימצון שבו. תהליכי חימצון הנגרמים בין השאר מרדיקלים חופשיים הם תהליכים הפוגעים בתא וגורמים להפיכתו לסרטני, כך שככל שעולה ריכוז נוגדי החימצון בירק כך עולה כושרו להגן טוב יותר מסרטן.
בבדיקת יכולת הבצלים לעכב גידול של תאים סרטניים שוב נמצאה קורלציה עם מידת החריפות של סוג הבצל וגם במבחן זה נמצאו בצלצלי השאלוט כבעלי היכולת הגבוהה ביותר בעיכוב תאי סרטן.