אגוזים, שמן אגוזים ושמן פשתן מפחיתים את רמת הכולסטרול ומקטינים את סיכון ללקות במחלות לב
דפדף בניו אייג'
ד''ר דינה ראלט 28/11/2004 13:20
בכינוס המדעי של אגודת הלב האמריקאית הראו חוקרים מאוניברסיטת פנסליבניה כי דיאטה עשירה בחומצה לינולאית ולינולנית המצויה באגוזים, שמן אגוזים ושמן פשתן מפחיתה גם את רמת הכולסטרול וגם את רמת הדלקתיות בכלי הדם, שהיא סמן לסיכון ללקות במחלות לב. זאת הפעם הראשונה שהראו כי תוסף אגוזים מוריד את רמת ה-CRP) C-reactive protein) שהוא הסמן לדלקתיות.
בניסוי השתתפו 20 גברים ו-3 נשים בגיל ממוצע של 50, בעלי משקל עודף ורמות כולסטרול גבוהות (ממוצע 225). המשתתפים קיבלו 3 סוגי דיאטות שהכילו כל אחת מהן 35 אחוז שומנים. המתנדבים התבקשו לעשות את שלוש הדיאטות הנ"ל במשך 6 שבועות עם מנוחה של שבועיים ביניהן. הדיאטה הראשונה היתה הדיאטה האמריקאית הממוצעת, השנייה דיאטה עשירה בחומצה לינולאית ובחומצה לינולנית מאגוזים ומשמן אגוזים והשלישית היתה דיאטה זהה לדיאטה השנייה רק עם תוספת של שמן פשתן על מנת להגביר את רמת החומצה הלינולנית.
בהשוואה לדיאטה האמריקאית הממוצעת, כשאכלו המשתתפים את שתי הדיאטות האחרות נמצאה ירידה של 11-12 אחוז ברמת הכולסטרול, ירידה של 18 אחוז ברמת הטריגליצרידים ואצל חלק מהמשתתפים ירידה מאוד דרמטית ברמת ה-CRP.