 |
חוקרים מארצות הברית מצאו קשר קשר בין אכילת בשר אדום ושכיחות סרטן המעי הגס.
הנתונים נאספו מ- 148,610 משתתפים מ-21 מדינות בארה"ב, בגילאי 50-74, שמילאו שאלוני תזונה בשנת 1982 וגם עשר שנים מאוחר יותר. מ-1992 ועד 2001 נתגלו בין המשתתפים 1667 מקרי סרטן המעי הגס. לאחר תיאום נתונים כמו עישון, צריכת אנרגיה יומית ומשקל, נמצא כי ככל שעלתה צריכת הבשר האדום והבשר המעובד עלה גם הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס. האנשים בקבוצת הסיכון הגבוהה ביותר ( 70-50 אחוז יותר מהממוצע) היו כאלה שדיווחו גם ב- 1982 וגם ב- 1992 על צריכת בשר אדום גבוהה.
תזונה ממושכת של דגים ועופות נמצאה קשורה עם ירידה בסיכוי לסרטן המעי הגס. JAMA. 2005, 293(2), 172-182
|
 |
 |
 |
 |
|
|