 |
/images/archive/gallery/297/180.jpg זו לא חביתיה, זו פטריית קמבוצ'ה.
 |
|
|
הסינים והרוסים מייחסים לה כל סגולה בריאותית אפשרית, הרפואה המערבית עדיין מתעלמת - פטריית הקמבוצ'ה שוב עושה קאמבק |
|
|
 | דפדף בניו אייג' |  | |
שחר שלוח 1/5/2005 13:48 |
|
|
|
|
 |
כל מה שצריך זה סוכר, תה ופטרייה, וגם אתם יכולים להקים בבית מפעל תרופות פרטי. הסינים והרוסים מאמינים שזה עובד, הרפואה הקונבנציונלית עדיין לא.
לפי הרפואה הסינית העתיקה פטריית הקמבוצ'ה (המוכרת גם כקמבוצ'יון, פטרייה יפנית, פטרייה מנצ'ורית ועוד), מאזנת את אנרגיית החיים (צ'י) ומשפיעה על פעילות הקיבה והטחול. היא מסייעת לקיבה לעכל טוב יותר ולטחול להעביר טוב יותר רכיבי מזון, כך שהגוף מרפא את עצמו. הרפואה המערבית אגב טרם גייסה אותה לשורותיה.
במה מדובר? למעשה לא מדובר בפטרייה של ממש, אלא במה שנוצר מתסיסה של שמרים ומיקרואורגניזמים שונים. התוצר הסופי מכיל חומצה
אצטית, חומצת חלב וחומצות אחרות, אלכוהול וחומרים נוספים שחלקם אנטיביוטיים ולכן יכולים לסייע לגוף להתמודד עם חיידקים.
בסין וברוסיה מיוחסות לקמבוצ'ה, בניסוחים מודרניים יותר, יכולות רפואיות שמסייעות להפחתת השומנים בדם, מניעת סרטן, הפחתת לחץ דם, ניקוי מערת העיכול, הרגעה, ריפוי איידס ועוד ועוד - הרשימה ארוכה.
מקובל להשתמש בפטרייה כשהיא בת שישה עד שמונה ימים, אז יש לה טעם מתקתק של שיכר תפוחים. כשהיא בת שמונה ימים עד שבועיים או יותר טעמה יזכיר חומץ ותכונותיה הרפואיות יתגברו. החומץ עוזר להתגבר על בעיות של תקיעות (סטגנציה), ליחה וניקוי הגוף מרעלים.
איך צורכים? אפשר להשתמש בחליטת הפטרייה או בחומרים שהיא מפרישה. ניתן גם לקנות את מוצרי הקמבוצ'ה בחנויות טבע, אבל מי שרוצה להיות בטוח שהוא לא צורך חומרים משמרים, יכול לגדל אותה לבד בבית, וזה לא מסובך. הפטרייה, שנראית כמו חביתיה, עשויה מחומר גמיש, גדלה על מצע של תה פשוט וסוכר לבן (המדקדקים יכולים להשתמש כמובן במוצרים אורגניים) שאליהם היא מפרישה חומרים שונים שאותם ניתן לשתות. הקמבוצ'ה מתרבה ואת ה"ייחורים" ניתן להפריד ולהמשיך לגדל.
למרות כל התכונות הטובות האלה רצוי מאוד להיזהר ולהתייעץ עם בעלי מקצוע לפני שמתחילים ללגום, כי צריכה מופרזת או שימוש בפטרייה שגדלה בסביבה המכילה מזהמים יכולה להיות מסוכנת. כדאי גם לדעת שהפטרייה שנויה במחלוקת ולא סביר שרופא קופת חולים ימליץ לכם לצרוך אותה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|