 |
חברת פריגת נוטעת בימים אלה כ-2,000 דונם פרדסים באזור חבל הבשור בנגב, בהשקעה של 3 מיליון דולר. הנטיעות החלו בשנה שעברה ויימשכו 3 שנים. פרי בשל מתקבל כ-4 שנים לאחר נטיעת העץ. בישראל, שהתפוז היה הסמל שלה עד לפני כמה שנים, בקושי נותרו פרדסים. בעליהם העדיפו למכור את השטחים ליזמי נדל"ן במקום להתמודד מול תחרות קשה בשווקים החקלאיים העולמיים. לעומת זאת, צריכת המיצים הסחוטים בישראל דווקא הולכת וגדלה בשנים האחרונות - רק ב-2004 נרשם גידול של 30%. שוק מוצרי המיצים מבוססי הפרי נאמד ב-1.5 מיליארד שקל, וקטגוריית המיצים הסחוטים בתוכו מהווה 213 מיליון שקל. יצרניות מיצים טבעיים וסחוטים המתבססות על פרי הדר מתקשות לקבל חומר גלם. פריגת, המובילה בתחום המיצים הסחוטים הטריים, החליטה שאין ברירה והחלה לנטוע פרדסים בעצמה. פריגת היא בבעלות החברה המרכזית למשקאות קלים והקיבוצים גבעת-חיים איחוד וגבעת-חיים מאוחד (שליש לכל אחד). לדברי שלמה גרציאני, מנכ"ל פריגת, הזנים שפריגת נוטעת הם ולנסיה, שמוטי והמלין. נודע כי גם החברה המתחרה גניר, בעלת המותג "פרימור", נוטעת פרדסים משלה בשל אותה סיבה.
|
 |
 |
 |
 |
|
|