מסתמן: שביתה במשק בהמשך השבוע
בפגישה אמש בין שר האוצר ליו"ר ההסתדרות לא הושגה הסכמה. עיני: אם לא יהיה פיתרון מוחלט - המשק יושבת ביום רביעי
בתום הפגישה אמר יו"ר ההסתדרות עיני "ראש הממשלה הבטיח לציבור ולעובדים להגיע לפיתרון מוחלט בתוך מספר ימים. אם לא יהיה פיתרון מוחלט עד יום שלישי - תפרוץ שביתה ביום רביעי". במקביל, שר האוצר הירשזון ציין במהלך הפגישה כי האוצר מעוניין לפתור את המשבר ברשויות המקומיות ולמנוע את השביתה - וההחלטה על כך נמצאת בידיו של יו"ר ההסתדרות עיני בלבד.
קודם לכן נמסר מההסתדרות כי שרי האוצר והפנים ונציגי משרדיהם עדיין לא הציגו בפניהם שום הצעה חדשה להעברת חובות השכר לכל עובדי הרשויות המקומיות והמועצות הדתיות עד ה-20 במרץ, ולפיכך "איום השביתה עומד בעינו". "אנו מצפים שהבטחתו של ראש הממשלה לפתור את בעית השכר ברשויות המקומיות באופן מוחלט תקויים", אומרים גורמים בהסתדרות.
בנוסף, מציינים גורמים בהסתדרות שהם הציעו במהלך הפגישה לאוצר ולפנים כמה דרכים להעביר את חובות השכר לעובדים שלא באמצעות הרשויות המקומיות ואולם נציגי הממשלה סירבו. הסירוב נובע ככל הנראה מכך שהממשלה לא רוצה ליצור תקדים של יחסי עובד-מעביד בין עובדי הרשויות לבינה - דבר שיביא לדרישות נוספות מצד עובדים אחרים במשק.
עובדים ב-30 רשויות סובלים מהלנת שכר
במהלך חודש פברואר שיגר יו"ר ההסתדרות מכתב לראש הממשלה בדרישה לכנס דיון חירום בנושא הלנת שכרם של העובדים ברשויות המקומיות, ואיים בשביתה כללית במשק. עיני הסביר אז ש"האשראי של שרי האוצר והפנים הסתיים מאחר ולא עמדו בהתחייבות הן כלפי, הן כלפי הציבור והן כלפי בית הדין לעבודה. הדבר היחיד שיכול למנוע את השביתה הוא התחייבות מראש הממשלה והחלטת ממשלה לתשלום חובות השכר והפנסיה".
לפי נתוני משרד הפנים, 1,758 עובדים ב-30 רשויות שונות סובלים מהלנת שכר. פרק הזמן בו לא שולם שכרם של העובדים נע בין חודש אחד ברשויות כגון טמרה, שעב ואופקים, עד הלנת שכר של עשרה חודשים, כמו בטייבה
וירכא. בהסתדרות טוענים כי המספרים גבוהים בהרבה, ולמעשה מדובר באלפי עובדים ו-40 רשויות שונות.
מעבר להלנת השכר, קיימת בעיה חמורה גם בקרנות הפנסיה וקופות הגמל של העובדים. הרשויות, שהיו אמורות להעביר כספים לאותן קרנות וקופות במקביל להפרשה של העובדים ממשכורתם, לא עשו כן, וכעת ייתכן כי עובדים רבים יימצאו עצמם בלי פנסיה או חסכונות לעתיד.
משבר השכר המתמשך ברשויות המקומיות הוא רק אחד מכמה מוקדי סכסוך בין העובדים לממשלה. כזכור בשבוע שעבר שבתו עובדי בנק ישראל והמורים, ועובדי רכבת ישראל מצידם שבתו לפני שלושה שבועות ומאיימים בשביתה נוספת.
עדכון אחרון : 19/3/2007 12:30