מכות פסח
המועצה לצרכנות מזהירה לקראת חג הפסח מהמכות הצרכניות הנוחתות על הנופש הישראלי. אל תגידו שלא הזהרנו
מבדיקת המועצה עולה כי סוגי התלונות שהתקבלו בשנים קודמות הן בעיקר באשר לפרסומים מטעים, חיובים מופרזים וסירוב לבטל עסקאות. בין הטענות המעניינות: טיול פנויים פנויות שהפך לטיול מבוגרים נשואים, וטיול בחו"ל ל-6 לילות שהפך, בסיוע האותיות הקטנות, לטיול בן 3 לילות, אוטובוס תיירים "מפואר" עם חלונות שבורים, סירוב לבטל נופש בשל צו 8 שקיבל אב המשפחה וחיוב הצרכן בתשלום עבור טיסה שלא הגיע בשל שביתה.
"אמנם לא מדובר בדבר ולא בשחין, לא בארבה ולא במכת בכורות - אלא "רק" בשירות לקוי, פרסום מטעה, הפרת תנאים שהובטחו, סירוב לבטל עסקאות וסירוב לפצות על נזקים", אומר מנכ"ל המועצה לצרכנות אהוד פלג, אך המועצה לצרכנות מעוניינת כי החופש הזה התמונה תהיה שונה וחיובית, וממליצה לישראלים הנופשים לשים לב לאותיות הקטנות, לעמוד על זכויותיהם ולהביא לידיעתם ארגוני הצרכנות בעיות שהתעוררו במהלך החופשה.
לקרוא את האותיות הקטנות
אז מה צריך לדעת כאשר מנסים לחפש חבילת נופש מושלמת בשביל משפחתכם? לידיעתכם, סוכנות הנסיעות חייבת לתת לרוכש חבילת תיור מידע בכתב באשר לפרטים הבאים: מקומות הלינה, דירוגם ומספרי הטלפון שלהם, מסלולי טיול ואתרי ביקור, אמצעי תחבורה ולרבות טיסות פנים וכן זהות המארגן או המוביל בטיסות, מספר הארוחות בכל יום, התנאים והמועדים שבהם רשאית סוכנות הנסיעות לבטל את חבילת התיור, המחיר הכולל את כל התשלומים הנכללים בחבילה, אופן החזרת הכספים במקרה של ביטול החבילה ושמות נציגי הסוכנות במדינות היעד.
אם עדיין לא קיבלתם את התשובות אותן רציתם - המשיכו לשאול שאלות
שמכסות את כל השורות הקטנות ואת כל הסעיפים הנסתרים מעיניכם. לדוגמה: באיזה בית מלון נשוכן? מה המרחק ממרכז העיר? מה רמתו? מהם סידורי ההבטחה? האם יהיה נציג של החברה במלון או באיזור?
לאחר שהתרצתם קראו שוב, בקפידה, את ההסכם עליו אתם מתבקשים לחתום - סרבו והתמקחו אם משהו נראה לכם לא סגור באופן מוחלט או שונה מההבטחות אותן קיבלתם. לדוגמה: סעיף שאינו מבטיח בוודאות את ההזמנה במלון.
וכעת לכמה סידורים אחרונים שלא כדאי לשכוח אותם בדרך לחופשה המושלמת: ביטוח למשפחה ולמזוודות, סימון המזוודות, כולל רישום מספר הטלפון ושמכם עליהן - במידה ויאבדו.