אגרת כביש 6 התייקרה ב-100% מאז פתיחתו
ועדת הכלכלה דחתה את בקשת חברת דרך ארץ, מפעילת כביש 6, להפעיל את קטע 18 של הכביש. זאת עקב מדיניות העלאת התעריפים של החברה. ח"כ ארדן: "לא ייתכן שבישראל יהיו כבישים לעשירים וכבישים לעניים"
ח"כ גלעד ארדן מחה בדיון על כך שמאז הקמתו, עלו תעריפי האגרה על השימוש בכביש ב-100%, וביקש לא לאשר את פתיחת הקטע הנוסף עד שלא יוסדרו התעריפים. "מי שנוסע בכביש 6 מדי יום מגיע לתשלומים חודשיים על סך 700 שקל", אמר ארדן והוסיף כי "לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לשלם את הסכום הזה, ולא ייתכן שבישראל יהיו כבישים לעשירים וכבישים לעניים". לעומתו טען חבר הכנסת אבו וילן כי קטע הכביש חשוב מדי מכדי לעכב את פתיחתו.
יצוין כי לפני כשנה ביקשה הכנסת מחברת דרך ארץ לקחת חברה חיצונית –חברת עדליא שתבדוק את הוצאות החברה על אכיפת תשלומי האגרה. חברת עדליא מצאה בבדיקתה כי חברת דרך ארץ גבתה סכום עודף של 16 מיליון שקל, באכיפת התשלומים בשנים 2004-2005.
מממצאי מחלקת המחקר והמידע של הכנסת אשר הוצגו בדיון עלה כי המחיר היחסי של גביית אגרת הכבישים בישראל גבוה ב-550% מתעריפי הגבייה בארצות-הברית. מחלקת המחקר הגיעה למסקנה כי ההסכם עם המדינה בדבר עדכון מחירי הנסיעה בכביש 6 מהווה כשל שוק, שכן מימושו ומקסום הרווח לחברה מהווים פגיעה בתועלת הציבורית של השימוש בכביש.
במחלקת המחקר הציעו מספר דרכים להגדלת ניצול משאב הכביש, בהן סבסוד הנסיעה על ידי המדינה, שינוי בתמהיל ההכנסות של החברה כך שחלק גדול יותר יופק מתחנות דלק ורענון ולא מהנסיעה בכביש או הפעלת תעריף דינמי שיהיה נמוך יותר בשעות בהן כמות הנסיעות מועטה ומהירות הנסיעה בו גבוהה.
יו"ר הוועדה, ח"כ משה כחלון, הודיע כי בימים הקרובים ייפגש עם שר התחבורה ויבחן אופציות לשנות את התקנות הנוגעות לכביש ולהקל על הנוסעים.