גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


הפרטת חברת חשמל - השלב הסופי?

שר התשתיות הלאומיות טוען כי על הממשלה לקבל החלטות בנוגע לרפורמה במשק החשמל. בן אליעזר: "צריך לייצר עוד 8,000 מגה-וואט בעשור הקרוב, חברת החשמל לא תוכל לעשות זאת לבדה". אומר כי הרפורמה תבוצע בשיתוף ועד העובדים

לירן דנש | 18/7/2007 9:57 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"הרפורמה במשק החשמל עומדת על שולחן הממשלה כבר עשר שנים. כיום אנו נמצאים בשלב הסופי בו צריך לקבל הכרעות", כך אומר הבוקר (ד') שר התשתיות הלאומיות, בנימין בן אליעזר, בכנס שערך המרכז הישראלי לניהול (המי"ל), תחת השם "הרפורמה במשק החשמל - מי ישלם את המחיר?".
 
בן אליעזר טען כי בעשור הקרוב יעלה הביקוש לחשמל בישראל בכ-8,000 מגה-וואט, בנוסף ל-10 אלף מגה-וואט המיוצרים על-ידי חברת החשמל כיום. לדבריו "חברת החשמל, שנמצאת בגירעון של 45 מיליארד דולר, לא תוכל לייצר זאת לבדה".

שר התשתיות ציין כי בניגוד לארה"ב ולמדינות אירופה, בהן רשת החשמל מגובה על-ידי מדינות שכנות, לישראל אין כל גיבוי. "על מנת לשמור על עצמאותנו באספקת החשמל עלינו להשלים את הרפורמה במשק עד 2020", אמר בן אליעזר.

"בחודשים האחרונים הצגתי את תוכנית הרפורמה במשק גם לוועד העובדים, ואני מאמין שביחד נוכל להתוות את הכיוון גם מבלי לפגוע בציבור העובדים", אמר בן אליעזר. "על אף החששות אני מוכן לקיים דיון על מתווה הרפורמה. התוכניות עדיין לא סגורות לחלוטין".

בן אליעזר טען כי בכל מקרה גם לאחר הרפורמה תישאר השליטה בחברת חשמל בידי מדינת ישראל. "51% מהאחזקות יישארו תמיד בידי המדינה", אמר בן-אליעזר. "בסופו של דבר, הרפורמה תביא לשיפור השירות שמקבל הצרכן במדינת ישראל".

כזכור, בתחילת השבוע התפטר מנכ"ל חברת החשמל, אורי בן-נון, על רקע חילוקי דעות עם משרד האוצר בנוגע ליישום הרפורמה. בן-נון טען כי "הגיע לחברה כדי להוביל שינוי מבני במשק החשמל בכלל, ובחברת החשמל בפרט", אולם משרד האוצר חזר בו מהסכמתו העקרונית והוביל להליך חקיקה כפוי שאינו עולה בקנה אחד עם אמונתו. בן נון צפוי לנאום בכנס בהמשך היום.

במקביל, גם עובדי חברת החשמל מביעים את מחאתם כנגד הרפורמה הצפויה. "אין לי ספק שהעובדים הם אלה שישלמו את מחיר הרפורמה", אמר מיקו צרפתי, יו"ר ועד העובדים. "בכל העולם, כאשר נערכו רפורמות מי ששילם את המחיר הגבוה ביותר היו העובדים, והאזרחים שנאלצו לשלם יותר עבור אותם שירותים". לדברי צרפתי העובדים מעוניינים אף הם בהתייעלות אך לא במחיר של הפיכתם של מאות עובדים לעובדי קבלן.

יו"ר ההסתדרות עופר עיני, ציין כי "חברת החשמל התייעלה בעשור האחרון יותר מכל חברה אחרת במשק והכפילה את יכולות ייצור החשמל שלה. היא עשתה כל זאת בלא רפורמה או בלא פיטורי עובדים". בנוסף, תקף עיני את העובדה שתכנון הרפורמה נעשה בלא שיתוף של העובדים או של אנשי מקצוע ממשרדי הממשלה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים