עיני: ההסתדרות נחושה להגן על זכויות העובדים
יו"ר ההסתדרות דורש מהממשלה לבטל את החוזר המעיד כי אין בכוונתה ליישם את החוק המחייב קליטת עובדי חברות כח אדם - "הממשלה נוקטת במהלכים שיובילו לפיטורים המוניים של אלפי עובדים"
חוק חברות כח אדם החוק שנכנס לתוקפו בינואר 2008 קובע כי עובד חברת כח אדם שמועסק במקום עבודה יותר מתשעה חודשים יקלט אצל המעסיק בפועל ויהפוך לעובד מן המניין. קליטת העובדים אמורה להתבצע החל מתחילת אוקטובר 2008. החוק עבר לפני 8 שנים אולם לא יושם עד השנה בעקבות הקפאתו בחוק ההסדרים ע"י משרד האוצר.
עיני טוען במכתב כי "מהנחיות החשכ"ל עולה תמונה עגומה לפיה אין בכוונת ממשלת ישראל ליישם את הוראות החוק, אלא שהיא מנסה לעקר את תכלית החוק ולנקוט במהלכים אשר יביאו לפיטורים המוניים של אלפי עובדים או ל"קליטה" מלאכותית של עובדים אלה באמצעות חברות קבלני שירותים". עיני מציין כי החוזר עלול להשפיע באופן שלילי על כלל המעסיקים במשק. "המעסיקים במגזר הפרטי עשויים לראות בהוראות החשכ"ל מתן לגיטימציה לעקיפת החוק", כותב יו"ר ההסתדרות.
גם ראש איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, פנה אתמול לשר התמ"ת והזהיר מגל פיטורים נרחב שצפוי כבר באוגוסט הקרוב בעקבות חוק חברות כח האדם. לדברי לין, כבר בחודש אוגוסט הקרוב ייאלצו מעסיקים רבים, שמעסיקים עובדי חברות כח אדם, להחליט האם לקבל את העובד לאחר 9 חודשי עבודה כעובד קבוע או לפטרו
החוק קובע ששר התמ"ת רשאי, במקרים חריגים בלבד, להתיר העסקת עובד אצל מעסיק בפועל לתקופה העולה על 9 חודשים, ובלבד שתקופת ההעסקה הכוללת לא תעלה על 15 חודשים. עיני מתייחס גם לאפשרות זו במכתבו ומזהיר ש"נודע לנו כי גורמים מסוימים מנסים לגרום לאימוץ מדיניות 'קלה על ההדק' בפרשנות אותם 'מקרים חריגים', כך
שייעשה שימוש סיטוני במתן היתרים לכל דורש, דבר שאינו עולה בקנה אחד עם הוראות החוק".
יו"ר ההסתדרות דורש מהשרים להודיע להסתדרות בכתב ובאופן מיידי על ביטול הנחיות החשכ"ל, התחייבות לקליטת העובדים וגיבוש כללים ברורים ע"י שר התמ"ת למתן היתרים חריגים למעסיקים. הוא מתריע כי אם לא יענו לדרישתו, תפעיל ההסתדרות את כל האמצעים שברשותה.
"אם אכן אלה הפעולות שממשלת ישראל מתכוונת לנקוט, הרי שהיא תמצא מולה את ההסתדרות במלוא עוצמתה נחושה להגן על זכויות העובדים ולא תאפשר למדינת ישראל, או לכל גורם אחר, לפעול בדרך הסותרת את הוראות החוק", כתב עיני.