פישר פסימי: סוף המשבר העולמי לא נראה באופק
נגיד בנק ישראל מעריך שירידת מחירי הסחורות בחו"ל לא תסייע להורדת האינפלציה בארץ. "בחודשים הקרובים צפויה עוד התחזקות של הדולר מול השקל"
"הירידה במחירי הנפט והסחורות בעולם היא תופעה חדשה יחסית. קשה לדעת בשלב זה אם היא תימשך ועד כמה תשפיע על המחירים בישראל, בין היתר בגלל האפשרות לפיחות", הדגיש הנגיד בהודעת הריבית שלו והבהיר כי זה שיקול מרכזי, התומך בהעלאת הריבית.
פישר גם צופה את המשך משבר האשראי העולמי, ולדבריו "שנה לאחר שפרץ עדיין לא נראה סופו של משבר האשראי במדינות המפותחות באופק. ההפסדים ומחיקות ההון של המערכת הפיננסית בעולם ממשיכים להצטבר ולאחרונה הם חצו את ה-500 מיליארד דולר".
"השווקים עדיין בסיכון גבוה"
הנגיד מציין כי "בדוח קרן המטבע שפורסם לאחרונה מזהירה הקרן, כי למרות ההתאמות שעשה השוק ולמרות הצעדים של מקבלי ההחלטות נותרו השווקים הפיננסיים במצב שביר ומדדי הסיכון המערכתי עדיין גבוהים.
"מאז פרוץ המשבר פחתו תחזיות הצמיחה העולמית ונתוני הרבעון השני מצביעים על האטה ממשית בצמיחת המדינות המפותחות, ובמיוחד באירופה. במקביל- מחירי הסחורות והאנרגיה המשיכו לרדת, למרות שאינם משפיעים על האינפלציה.
זו המשיכה לעלות בארה"ב, באירופה וביפן ונותרה גבוהה גם במרחב היורו.
"הפד, הבנק המרכזי האירופי והבנקים המרכזיים באנגליה וביפן הותירו החודש את הריביות שלהם ללא שינוי. לנוכח ההתפתחויות בתחום האינפלציה, הצמיחה ומשבר האשראי, צופים השווקים אי שינוי בריבית הפד וביפן עד סוף השנה. כמו כן הם צופים שיתחיל תהליך של הורדת ריבית בבנק המרכזי האירופי ובבנק הבריטי כבר בחודשים הקרובים", סיכם פישר.