מאסר של 22 חודשים בפעול ליועץ ההשקעות יעקב קאופמן

קאופמן המואשם בקבלת דבר במרמה גרף לכיסו 1.5 מיליון שקל על חשבון לקוחותיו; בנוסף גזר עליו בית המשפט מאסר על תנאי וקנס של 35 אלף שקל

אלפי שאולי | 24/10/2011 11:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שופט בית המשפט המחוזי, חאלד כבוב קיבל היום (ב') את הסדר הטיעון של פרקליטות המדינה עם יעקב קאופמן, לשעבר יועץ בבנק הבינלאומי שהואשם בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה, השפעה בדרכי תרמית על תנודות השער של ניירות ערך ומרמה והפרשת אמונים.

על פי ההסדר שהוצג בפני בית המשפט, המליצו הצדדים בפני בית המשפט להטיל על הנאשם עונש מוסכם, לתקופה של 22 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס כספי בגובה של 35 אלף שקל.

על פי כתב האישום, בו הודה קאופמן במסגרת הסדר הטיעון, הוא גרף לכיסו 1.5 מיליון שקל על חשבון לקוחותיו. בכתב האישום המקורי שהוגש באמצעות פרקליטות מיסוי וכלכלה, הואשמה גם אישתו של קאופמן. אולם, בהסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים נקבע כי קאופמן יודה ויורשע בכל העבירות שיוחסו לו בכתב האישום המקורי וכי אשתו, ג'סי קאופמן תימחק מכתב האישום.

קאופמן הועסק בין השנים 2006-2009, כיועץ השקעות בחדר מסחר תאגידים בסניף הראשי של הבנק הבינלאומי הראשון בתל אביב, יצר עסקות מתואמות, בהן מכר לחשבונותיו ניירות ערך של לקוחות במחיר נמוך ולאחר מכן מכר אותם בחזרה לחשבונות הלקוחות במחיר גבוה.

קאופמן ניצל את נגישותו לחשבונות לקוחות חדר המסחר ואת האמון שניתן בו על ידי הלקוחות, כשהוא בוחר לפעול במתכוון בעיקר בחשבונות של לקוחות מוסדיים גדולים, בעלי נפח מסחר גדול. העסקאות המתואמות בוצעו על ידי קאופמן באמצעות חשבונותיו הפרטיים ובעיקר
באמצעות חשבון פרטי שנפתח על שם אשתו, ששימשה מנהלת מחלקת השקעות בבנק ירושלים.

בין היתר הורשע קאופמן בפעילות בחשבונות מפעל הפיס, קרנית, ערוץ הקניות, החברה לפנסיה חיפה ועוד. קאופמן ביצע כ 1,373 עסקאות מתואמות וגרף לכיסו 1.4 מיליון שקל על חשבון לקוחותיו.

השופט כבוב התקשה לקבל את הסדר הטיעון ואמר: "לאחר התלבטות לא קלה, החלטתי בסופו של דבר לכבד את הסדר הטיעון, אף שלטעמי הוא נוטה לצד הקולא, אך לא במידה כזו שמצדיקה התערבות של בית המשפט.

"יחד עם זאת, מוצא אני לציין שלטעמי לא ראוי היה שהפרקליטות תגביל את שיקול דעתו של בית המשפט גם בנושא גובה הקנס הכספי, נושא שראוי להותירו, גם במקרים של הסדרי טיעון עם נאשמים, לשיקול דעתו של בית המשפט, בייחוד כאשר מדובר בעבירות שתכליתן הוא בצע כסף ונועדו להעשיר את העבריין על חשבון כיסו של הקורבן שלא פעם זה הציבור בכלל".

בסופו של דבר קיבל, כאמור בית המשפט את הסדר הטיעון, גם מן הטעם שמדובר באדם נורמטיבי. "מדובר בנאשם יליד 1953, שהועסק במשך כשלושה עשורים כעובד הבנק והגיע למשרת אמון בכירה עם יכולת השפעה מרובה על כספי לקוחות שנתנו בנאשם את אמונם המוחלט, שיפעל בחשבונותיהם ללא שיקולים זרים, ללא משוא פנים ומתוך כוונה לתת להם את השירות המקצועי הנאמן ביותר. מדובר בנאשם שהוא בעל לאישה שעובדת גם היא בתחום הבנקאות, אב למספר ילדים, כולם אקדמאיים, כך לדבריו, ויש להניח שאין מדובר במי שסבל ממצוקה כלכלית".
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים