איך לשלוח את קורות החיים?
אחרי שלמדנו כיצד לכתוב קורות חיים לתפארת, הגיע השלב הבא - לאן לשלוח אותם וכיצד רצוי להתנהל על מנת למצוא מקום עבודה בתקופת המיתון ובכלל? כך מוצאים עבודה במיתון - חלק ב'
בשבוע שעבר למדנו איך לכתוב את קורות החיים כך שייצגו אותנו נאמנה וישווקו אותנו כהלכה, אך כדי למצוא עבודה, לא מספיק לכתוב את קורות החיים נכון, צריך גם לדעת איך להתנהל ואיך לשלוח אותם.
חיפוש עבודה נכון ורציני צריך להתנהל באופן שיטתי ובמספר ערוצים בו זמנית: ראשית יש להפיץ לכל החברים והמכרים את השמועה שאתם מחפשים כרגע עבודה. אם יש לכם קשרים, זה הזמן להפעיל אותם.
בשלב הבא מומלץ לפנות לחברת השמה, וכמי שעובדת כבר 12 שנים בתחום הגיוס וההשמה, לא פעם שואלים אותי במה מועילה פנייה לחברת השמה.
ובכן, בחברות ההשמה המובילות, מטופלות משרות שאינן מתפרסמות בשום מדיה אחרת ולכן אין דרך להגיע למשרות האלה, אלא דרכן. בנוסף, חברת השמה טובה מתפקדת בתור ה"סוכן" או ה"מתווך" שלכם, ותוכלו לקבל מנציגכם בחברה ייעוץ לאורך כל הדרך, מתחילת החיפוש ועד המשא ומתן על החוזה.
כמו כן, לחברות ההשמה יש קשרים עם אנשי הקשר הרלבנטיים בחברות המגייסות. בתקופה הנוכחית, בה פתוחות מעט משרות לגיוס אך מחפשי העבודה הם רבים, לא תזיק שיחת טלפון שתשווק אתכם בפני מי שאמור לגייס אתכם למקום העבודה, ושתקדם את הרזומה שלכם על פני האחרים.
בנוסף, לאחר הראיון אצל המעסיק הפוטנציאלי, חברת ההשמה תוכל לברר עבורכם היכן הדברים עומדים ומה הסטטוס שלכם, מה שאינו נהוג ובלתי אפשרי באופן עצמאי.
האינטרנט כידוע, הוא כלי מעולה לחיפוש: מחפשי העבודה יכולים למצוא אתרי דרושים גדולים ומוכרים, חלקם בחינם וחלקם בתשלום סמלי עבור מנוי.
מודעות של משרות אפשר למצוא גם באתרי העיתונים ובאתרי הבית של החברות. כן קיימים גם אתרים שמפיצים קורות חיים לכל חברות ההשמה בארץ.
בנוסף, מומלץ מאוד להשתמש ברשתות החברתיות גם לצרכי חיפוש עבודה. ברוב הרשתות יש קהילות ופורומים מיוחדים לחיפוש עבודה, וניתן לפרסם את פרטיכם ולכתוב בכמה מילים מהו נסיונכם. אפשר גם לבדוק איזה משרות מפורסמות שם ולפנות ישירות למעסיקים המגייסים.
לפיכך מומלץ להצטרף לרשתות חברתיות, ישראליות או בינלאומיות, ולפתוח כרטיס אישי. עם זאת זיכרו, שלא מומלץ לערבב עסקים עם
אפשר לצרף תמונה לכרטיס, אך לא כזו שיכולה לפגוע ברושם הראשוני שתעשו בפני מעסיקים שיבדקו את כרטיסכם. חישבו על הנתונים שאתם מציגים בכרטיס, על ההודעות שאתם שולחים לחברים הקשורים אליכם ועל כל אינפורמציה אחרת שאתם חולקים ברשת.
לידיעתכם, מעסיקים רבים בודקים כרטיסים אישיים ברשתות חברתיות לפני פניה למועמדים ולפעמים הם עושים זאת גם תוך כדי תהליך הגיוס. אין כמו כרטיס אישי ברשת כדי לקבל רושם כללי על מועמדים מעבר לקורות החיים שלהם ולנתונים "היבשים" שהם מספקים בראיונות. היום, כל האינפורמציה הדרושה נמצאת בהישג יד ובמרחק הקלקה על העכבר.
לסיום חשוב לזכור, כי דרכים אלה יעילות בחיפוש עבודה כל עוד שומרים על תנאי אחד, חשוב ובסיסי: צריך להשתמש בהן בתבונה: אסור להגזים במספר הפניות, אסור להפיץ שוב ושוב את קורות החיים שלכם באתרי הפצת קורות חיים ואסור לשלוח שוב ושוב קורות חיים לאותה המשרה.
אם שלחתם קורות חיים ולא קיבלתם שום תגובה, המשיכו הלאה מכיוון שאינכם מתאימים כנראה. יש מועמדים ששולחים את קורות החיים שלהם כל מספר ימים, כמו שעון. הבעיה היא, שלאנשי גיוס ומשאבי אנוש בחברות המגייסות יש זיכרון מעולה ואם הם יקבלו את קורות החיים שלכם שוב ושוב ושוב, הם אמנם יזכרו את שמכם, אך לא לטובה.
לפיכך, בפעם הבאה שתשלחו קורות חיים - הם אפילו לא יפתחו את האימייל, ובעוד שבועיים הם כבר ימחקו אותו באופן אוטומטי מהתיבה שלהם, תוך סינון: "שוב המועמד/ת הזה/ו?". ההשלכה הגרועה ביותר היא, שאם במקרה שוב תחפשו עבודה באותה החברה בעתיד, חלקם יזכור את שמכם עדיין, ובהקשר לא טוב.
כדי לא להיכנס ל"רשימה השחורה" הוירטואלית של המגייסים, חובה לערוך רישום מסודר של המקומות אליהם הפניתם את קורות החיים שלכם, מתי שלחתם, למי ולאיזה משרה, וכמו בכל דבר, לשמור על המידה הנכונה. בהצלחה.
הכותבת היא מנהלת חבר ITR – דרושים היי טקמקבוצת חברהמתמחה באיתור, גיוס והשמה לתפקידים בשוק ההיי טק