מניות הפיננסים מושכות את וול סטריט מעלה
דברי שר האוצר האמריקאי על כך שישנם אינדיקטורים שמצביעים על שיפור אמון המשקיעים במערכת הפיננסית הקפיצו את מדדי הפיננסים. מדד הדאו ג'ונס עולה כעת ב-0.83% ומדד הנאסד"ק עולה ב-1%
מדד הדאו ג'ונס עולה כעת ב-0.83% לרמה של 7,906 נקודות, מדד הנאסד"ק עולה ב-1% לרמה של 1,624 נקודות ומדד ה-S&P500 מתחזק כעת ב-1.27%.

שר האוצר האמריקני,טימותי גייטנר, אמר היום כי לרוב הבנקים בארה"ב יש מספיק הון כדי להמשיך ולהלוות, אבל החובות הבעייתים שנצברו על ידם מעוררים ספקות לגבי בריאותם והתאוששותם האיטית. גייטנר העיד היום בשימוע בפני פאנל הקונגרס שמפקח על תכנית האוצר לחילוץ הנכסים הבעייתים של הבנקים.
למרות זאת, ביקש גייטנר להרגיע את המשקיעים ואמר כי "אינדיקטורים בנוגע להלוואות בין-בנקאיות, הנפקות תאגידיות ופרישת האשראי, באופן כללי, מצביעים על השתפרות באמון המשקיעים ביציבות המערכת, ועל הפשרה מסוימת בשוק האשראי".
גם מנכ"ל סיטיגרופ ויקראם פנדיט, ביקש להרגיע ואמר היום בפגישת מחזיקי המניות השנתית של הבנק כי הוא מצפה מהבנק השלישי בגודלו בארה"ב לחזור ולשפר את מצבו והתחייב כי הוא ישלם "כל דולר" שהבנק חייב לממשל האמריקאי.
הצהרה זו באה ימים לאחר שהבנק פרסם כי רשם 1.59 מיליארד דולר רווח ברבעון הראשון של השנה. "אני מתכוון ללוות את התהליך הזה בעצמי", אמר פנדיט לבעלי המניות והצהיר שהוא לוקח אחריות. בדבריו אלה שלח מסר לאנשי האוצר, בעקבות הפרסומים כי אנשי הרשות להשקעות ממשלתיות דנו בדיסקרטיות באפשרות להחלפתו.
אחרי שרשמו ירידות חריפות בפתיחת המסחר, ההצהרות האחרונות מזניקות את מניות הפיננסים. מניית בנק אוף אמריקה עולה ב-7.61%, מניית הסיטי מזנקת ב-8.84%, גולדמן זקס עולה ב-9.86% ומורגן סטנלי מתחזקת ב-4.42%. מניית AIG רושמת כעת התחזקות של 8.53%.
חברת קוקה קולה פרסמה היום כי סך הכנסותיה לרבעון הראשון של 2009 ירדו ב-2.8% והסתכמו ב-7.17 מיליארד דולר. הרווח הנקי הסתכם ב-1.35 מיליארד דולר, זאת בהשוואה ל-1.5 מיליארד ברבעון המקביל אשתקד. למרות זאת עמדה החברה בתחזיות האנליסטים המוקדמות. מניית החברה יורדת כעת ב-2.35%.
חברת IBM פרסמה גם היא את דוחותיה לרבעון הראשון של השנה והציגה נפילה של 11% בהכנסות, ירידה גדולה מהצפוי. למרות זאת, רווחים שוליים גבוהים עזרו לענקית הטכנולוגיה למתן את הירידה ברווחים ולהכות את ההערכות בוול סטריט.
הכנסות הרבעון הראשון ירדו ל-21.71 מיליארד דולר, זאת לעומת 24.50 מיליארד בשנה שלפני כן ולעומת צפי מוקדם של האנליסטים שהעריכו את ההכנסות לרבעון על 22.56 מיליארד.
הרווח הנקי עמד על 2.30 מיליארד דולר, ירידה
חברת קטרפילר פרסמה גם היא את דוחותיה לרבעון הראשון של השנה. החברה שפיטרה כ-25 אלף עובדים קבועים וזמניים בחודשים האחרונים פרסמה הפסד של 112 מיליון דולר ברבעון הראשון, זאת בהשוואה ל-922 מיליון דולר רווחים ברבעון המקביל בשנה שעברה.
מכירותיה של החברה צנחו ב-22% ל-9.2 מיליארד דולר. מקטרפילר נמסר כי כעת החברה צופה שהמכירות לשנה כולה יעמדו על 31.5 עד 38.5 מיליארד דולר, מה שיניב על פי הערכות 1.25 דולר למניה. זאת בהשוואה לרווח של 19 סנט למניה ברבעון הראשון.
זהו ההפסד הרבעוני הראשון של קטרפילר מאז 1992, בשבע עשרה השנים מאז רשמה החברה רווחים בכל רבעון. כעת מתחזקת מניית החברה ב-0.43%.
היום גם פורסם כי ממשל אובמה יקצה 500 מיליון דולר נוספים לקרייזלר עד סוף אפריל, על רקע הניסיונות של יצרנית הרכב להגיע להסכם שותפות עם פיאט. כך נמסר בדו"ח שסוקר את תוכנית החילוץ של משרד האוצר האמריקאי.
מכיוון שצוות המשימה של הממשל אינו מאמין, שקרייזלר מסוגלת לעמוד בפני עצמה, הוא מתווך בפגישות שאמורת להתקיים השבוע בוושינגטון ובדטרויט, כדי לבחון את היתכנות העיסקה עם פיאט ליצירת מסגרת לשיתוף פעולה עולמי בין החברות.
עוד נמסר, כי הממשל יסייע גם לג'נרל מוטורס, ויקצה לה עד 5 מיליארד דולר במהלך מאי, שישמשו לבניית החברה מחדש.
ג'נרל מוטורס הודיעה אתמול, כי תקצץ 1,600 משרות עד 1 במאי. קיצוצים אלה הם חלק מתוכנית החברה לקצץ בכוח העבודה העולמי שלה השנה בכ-10 אלף, או 14% מכוח העבודה בחברה.
ג'נרל מוטורס וקרייזלר, הנמצאות בשליטת חברת האחזקות סרברוס, קיבלו 17.4 מיליארד דולר בסיוע ממשלתי בדצמבר. פורד נאבקת גם היא בקשיים הכלכליים, אך מתנגדת לקבלת כספי סיוע.
מניית ג'נרל מוטורס עולה כעת ב-6.02%. מניית פורד מוסיפה 1.9% לערכה, ניסאן עולה ב-3.18% ומניית טויוטה מתחזקת ב-0.16%.
באירופה נסגרו השווקים במגמה מעורבת כשמדד הפוטסי האנגלי איבד 0.09% מערכו, מדד הדאקס בבורסת פרנקפורט עלה ב-0.34% ומדד הקאק הצרפתי רשם התחזקות של 0.15%.
מניות הפיננסים האירופאיות המשיכו לרשום היום ירידות שערים כשמניית ברקליס נחלשה ב-4.8%, מניית רויאל בנק אוף סקוטלנד איבדה 5.9% מערכה, ומניות הבנקים הצרפתיים BNP פריבס וסוסייטה ג'נרל צנחו ב-2.8% וב-4.5% בהתאמה.
בעקבות הירידה במחירי הנפט, שעומד על מחיר של 48.52 דולר לחבית, מניות חברות האנרגיה האירופאיות, ביניהן בריטיש פטרול, רויאל דאטש של, בריטיש גז ורפסול רשמו ירידות של בין 0.6% ל-1.3%.