החקלאים: "הטלת המע"מ תוביל לקריסתנו, זו התאבדות קולקטיבית"
"המחאה וההתנגדות יהיו מקיר לקיר", מבטיח מזכיר ארגון מגדלי הירקות, "אנחנו נצא לאחד המאבקים הגדולים והקשים שידענו"
לדברי חרמש, אופי שוק הפירות והירקות הוא ייחודי: פער התיווך בו עצום ומגיע למאות אחוזים. "חקלאי יכול למכור קילו תפוח אדמה לסיטונאי בשקל - וזה ימכור את הסחורה ב-3 שקלים ויותר", הסביר.
פערי התיווך, לטענתו, מבטאים את חולשת החקלאי הבודד מול חוזקן של רשתות השיווק והסיטונאים בשווקים הפתוחים.

חרמש מזהיר כי במציאות שכזו, כל המס יוטל על כתפי החקלאים, אשר ייאלצו לצמצם פעילות ולהקטין את היקף הגידולים. "הממשלה צריכה לזכור שאפשר להכריח את החקלאים לגבות מע"מ, אבל אי-אפשר להכריח אותם לגדל", אמר.
החקלאים אף קוראים לנציגי המפלגות שלא לתמוך בהטלת מע"מ על תוצרת חקלאית טרייה. מזכיר ארגון מגדלי הירקות, מאיר יפרח, קורא לנציגי המפלגות הדתיות - המייצגות שכבות חלשות באוכלוסייה - לא להיכנע לפיתויים כספיים חד-פעמיים תמורת "בכייה לדורות לחקלאים ולציבור הצרכנים כאחד". לדבריו , ידוע לכל כי החקלאות במצב קשה, וכי המשבר הכלכלי בארץ ובעולם פגע בחקלאים דרמטית, כשחלה
"אנחנו מגזר למוד קשיים וגזירות: מיסוי גבוה על העסקת עובדים זרים, מצוקת אשראי, פריפריה חלשה, סגירה של משקים עקב פשיטות רגל. ועתה מציעים את הטלת המע"מ, שיהווה מסמר אחרון בארון החקלאים".
יפרח הודיע כי ההחלטה לא תעבור בשתיקה, וכי החקלאים ומשווקי התוצרת החקלאית יטרפדו כל ניסיון ליישם את המע"מ, אם ההחלטה תאושר בוועדת הכספים ובכנסת. "אנחנו אמנם בעלי כושר ספיגה, אבל הגענו לקצה גבול היכולת. הפעם הגזימו. המחאה וההתנגדות יהיו מקיר לקיר. עבורנו זוהי התאבדות קולקטיבית. אנחנו נצא לאחד המאבקים הגדולים והקשים שידענו", הזהיר.