בענף הביומד מטילים ספק באקזיט הגדול של LifeKeeper
ביום שאחרי חגיגת האקזיט של ד"ר גבי פיקר, החלו לצוץ הספקות בנוגע לאמינות העסקה. הפרקליט שייצג את החברה: "יש בידי מזכר הבנות חתום"
פטנט ישראלי נמכר לפי שווי של מיליארד דולר
בתחילת השבוע הכריזה חברת "סייף סקיי" שבבעלות ד"ר עמוס בוכניק ואריק קליין, על מכירת 37% מפטנט שלה, מעין מדבקת פלא קטנה, לפי שווי של מיליארד דולר. בחברה ציינו כי המדבקה, הנקראת ,LifeKeeper מסוגלת למדוד את תפקוד הלב ולהתריע לפני התקפי לב.
אולם לאחר הכותרות הגדולות שקיבלה החברה אתמול, הביעו מומחים בעולם ההנדסה הביו רפואית ספקות כבדים לגבי "המדבקה המהפכנית".
לדברי מנכ"ל החברה ד"ר גבי פיקר, אריק קליין פיתח את הטכנולוגיה החדשנית על סמך מודלים מתמטיים. בחברה לא מועסקים קרדיולוגים. בחדשות ערוץ 2 פורסם אמש כי אותו קליין הורשע בשנת 2003 במרמה ונשלח ל-34 חודשי מאסר. פרטים נוספים בעניין זה יפורסמו ביום שישי באולפן שישי בערוץ .2
גם במהימנותו של הפיתוח הרפואי עצמו הוטל ספק: מומחי קרדיולוגיה ציינו כי בדיקות אק"ג ניתן לבצע אך ורק באמצעות מספר אלקטרודות, ולא באמצעות אחת. לפיתוח המהפכני אין שום איזכור בספרות המקצועית, ולא ידוע על כל ניסוי שנערך
ויכול לאשש את טענות החברה.
,MSI החברה שהוצגה כרוכשת פטנט המדבקה, היא חברת מחשבים טאיוונית, שאין לה כל קשר לעולם הציוד הרפואי. פיקר, אחד ממקורביו של ראש הממשלה נתניהו, טען שלשום כי ההסכם הסופי עם MSI צפוי להחתם בשבוע הקרוב. עד לרגע זה לא התקבלה תגובתו או תגובת החברה.
עורך דין גבי הייק, ממשרד זליגמן שלפי הפרסומים ליווה את עסקה, התייחס אמש לראשונה לספקות ואמר למעריב: "טיפלתי רק בצד המשפטי, ויש בידי הסכם הבנות חתום".
הייק הודה שאמנם לא ערך בעצמו בדיקת נאותות לחברה באנגליה, אך לדבריו "מזכר ההבנות נחתם על ידי סייף סקיי בארץ וקיבלנו עותק חתום מהרוכשת MSI באנגליה. המזכר אכן מדבר על רכישת 37% תמורת 370 מיליון דולר".
גורם בכיר בתחום הסביר אמש כי אחת האינדיקציות לאמינות המכירה היא השאלה האם נלקחה הלוואה על חשבון העסקה שנחתמה. במקרה זה, הדבר לא נעשה. כמו כן, אם אכן היה מדובר בעסקה פיקטיבית, ניתן היה לצפות שיוזמי העסקה הפיקטיבית יעלמו מהשטח.